Τρεις συνταγές, τρία γλυκά μόνο με 3 υλικά η καθεμιά
Είναι αλήθεια πως συχνά η ζαχαροπλαστική και οι συνταγές της μπορεί να γίνουν μεγάλος μπελάς στην κουζίνα.
Και είναι ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια, πως κάποιες φορές χρειαζόμαστε κάποιες συνταγές για γλυκό που να μην μας πάρουν ώρες στην κουζίνα, αλλά να δώσουν το κάτι παραπάνω, από μια απλή σοκολάτα ή ένα κουτί με καραμελάκια.
Λίγη φαντασία και τρία υλικά κάθε φορά, θα δώσουν σ’ αυτή στην ακατανίκητη ανάγκη για γλυκό την πιο απλή, γρήγορη και απολαυστική απάντηση. Σε χρόνο μηδέν θα έχετε ένα φατζ λευκής σοκολάτας, ένα δανέζικο αφράτο γλυκό με πραλίνα και φράουλα ή ψημμένα μαρσμάλοους που λιώνουν στο στόμα με σοκολάτα και μπισκότα.
1. Υλικά για το φατζ λευκής σοκολάτας
1 πλάκα λευκή σοκολάτα 200 γρ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα όρεο
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο στη φωτιά να λιώσουν και να γίνουν ένα. Προσθέτουμε τα δύο τρίτα της συσκευασίας όρεο, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ και στρώνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 1 με 2 ώρες
2. Υλικά για το δανέζικο με πραλίνα και φράουλα
150 γρ. πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού
1 φύλλο σφολιάτας
100 γρ φράουλες σε φέτες
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε στη μέση του την πραλίνα, φροντίζοντας να αφήσουμε κενό το φύλλο σε ίση απόσταση δεξιά και αριστερά της γέμισης
Στρώνουμε πάνω από την πραλίνα τις φέτες φράουλας
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε διαγώνιες λωρίδες την σφολιάτα δεξιά και αριστερά της γέμισης και τις πλέκουμε πάνω από τις φράουλες. Κλείνουμε καλά τη γέμιση μέσα στο φύλλο στις δύο άκρες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 180oC για 30’ λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η σφολιάτας
3. Υλικά για τη μους σοκολάτας με μαρσμέλοους
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
10-12 μεγάλα καραμελάκια μαρσμέλοους
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
Τρίβουμε τη σοκολάτα και την στρώνουμε σε στρογγυλό ταψάκι
Στρώνουμε όρθια πάνω από την τριμμένη σοκολάτα τα μαρσμέλοους
Ψήνουμε στον φούρνο στους 150oC για 10-15’ λεπτά να φουσκώσουν και να μαλακώσουν τα καραμελάκια. Καλό είναι να σκεπάσουμε το γλυκό με ένα αλουμινόχαρτο
Σερβίρουμε ζεστό, βουτώντας τα μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα με την καραμέλα
Πηγή: iefimerida.gr