Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δρόμοι έπαθαν καθίζηση λόγω βροχών στη Σωτήρα
Δρόμοι έπαθαν καθίζηση λόγω βροχών στη Σωτήρα

Δρόμοι έπαθαν καθίζηση λόγω βροχών στη Σωτήρα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Καθίζηση υπέστησαν αρκετοί δρόμοι στο Δήμο Σωτήρας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρήθηκαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Ως εκ τούτου, από τις 18 Ιανουαρίου 2021 το Τμήμα Δημοσίων Έργων ξεκινά τις επιστρώσεις σε κύριες οδικές αρτηρίες του δήμου που έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της πολυομβρίας.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τάκκας δήλωσε στο Larnakaonline ότι επιπρόσθετα από τις εργασίες που θα γίνουν από τα Δημόσια Έργα, θα διατεθεί και κονδύλι ύψους 800 χιλιάδων ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, προκειμένου σύντομα να προκηρυχθούν προσφορές για επιστρώσεις και σε άλλους δρόμους που επίσης χρήζουν επιδιορθώσεων εξαιτίας της πολυομβρίας των τελευταίων μηνών.

 

«Είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που μας απασχολεί τη δεδομένη στιγμή. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 να ολοκληρωθούν οι βελτιωτικές εργασίες στους δρόμους που υπέστησαν ζημιές», ανέφερε ο κ.Τάκκας.

Σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα πλημμυρών που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη Σωτήρα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνουν επιδιορθώσεις στους υφιστάμενους οχετούς (σχάρες) των δρόμων, θα μεγαλώσουν κάποιοι οχετοί, ενώ παράλληλα θα προστεθούν και νέες σχάρες για καλύτερη απορρόφηση των όμβριων υδάτων. «Μέσα σε 20 λεπτά έβρεξε στη Σωτήρα όσο δεν έβρεξε έναν ολόκληρο μήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τάκκας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πάμπολλα προβλήματα στους κατοίκους του δήμου.

Send this to a friend