Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιδόματα & άλλες πληρωμές: Ποιοι θα λάβουν σήμερα τα χρήματα
Επιδόματα & άλλες πληρωμές: Ποιοι θα λάβουν σήμερα τα χρήματα

Επιδόματα & άλλες πληρωμές: Ποιοι θα λάβουν σήμερα τα χρήματα

 

 

Αναλυτικά πότε θα γίνουν όλες οι πληρωμές

Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 14/12, καταβολή των επιδομάτων και των συντάξεων στους δικαιούχους από το Υπουργείο Εργασίας, ενόψει και των εορτών των Χριστούγεννων.

Σε ό,τι αφορά με κοινωνικές παροχές για τις οποίες εκδίδονται επιταγές, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας:

 

Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου για όσους λαμβάνουν μηνιαίο Δημόσιο Βοήθημα, απεστάλησαν στους δικαιούχους στις 10/12, με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 14/12/2020. Σημειώνεται πως, το Χριστουγεννιάτικο Δώρο για τους λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειας τους για το μήνα Δεκέμβριο 2020.
Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου για όσους λαμβάνουν έκτακτο Δημόσιο Βοήθημα απεστάλησαν στις 4/12/2020, με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 8/12/2020 και τις 15/12/2020.
Οι επιταγές για τους εγκλωβισμένους, περιλαμβανομένου του μηνιαίου επιδόματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, το οποίο είναι ίσο του επιδόματος που λαμβάνουν, θα παραδοθούν στους δικαιούχους μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις 16/12/2020 (μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων). Σημειώνεται ότι τα επιδόματα που αφορούν εγκλωβισμένους Μαρωνίτες θα καταβληθούν με έμβασμα απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14/12/2020.
Οι επιταγές για τους αιτητές διεθνούς προστασίας θα αποσταλούν στους δικαιούχους στις 15/12/2020, με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 17/12/2020.
Την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, εξάλλου, θα καταβληθούν τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες, ενώ την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι εξής πληρωμές:

καταβολή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινωνικής Σύνταξης και της ειδικής αύξησης της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα) του Δεκεμβρίου 2020 καθώς και της 13ης πληρωμής τους
Το Eπίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων)

Επίσης, την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν:

Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο ύψους €100 στις πολύτεκνες μάνες που είναι δικαιούχες του «Σχεδίου Παροχής Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας»
Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων), το οποίο θα είναι ίσο με το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου του μηνός Δεκεμβρίου 2020 με ελάχιστο ποσό τα €100.
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους η αναδρομική αύξηση στο επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων).

Αξίζει, πάντως, πως, το ύψος της αύξησης στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, αλλά αναμένεται πως θα αποφασιστεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σημειώνεται, δε, πως η αύξηση θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2020.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πληρώθηκαν:

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, το οποίο αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειας τους για το μήνα Δεκέμβριο 2020.
Οι μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Φιλοδωρήματος που τους αφορά
Το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας
Η Χορηγία σε Βετεράνους και Χήρες Βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμο

Send this to a friend