Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί για την χορηγία των 200 ευρώ-Αποφασίζει η ΟΕΛΜΕΚ
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί για την χορηγία των 200 ευρώ-Αποφασίζει η ΟΕΛΜΕΚ

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί για την χορηγία των 200 ευρώ-Αποφασίζει η ΟΕΛΜΕΚ

 

 

Την αντίδραση των εκπαιδευτικών προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου-μετά από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας- για Σχέδιο χορηγίας 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για τη χρήση των δικών τους ηλεκτρονικών συσκευών, την ώρα που οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης συνεδριάζουν το πρωί της Δευτέρας(14/12) για το ζήτημα λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Οι αντιδράσεις αυτές σύμφωνα με τον πρόεδρο της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, Θέμη Πολυβίου, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. «Μας αδικεί αυτή η απόφαση. Εκπαιδευτικοί εδώ και μήνες κάνουν χρήση των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών για την τηλεκπαίδευση. Κατά τη γνώμη μας ,εάν υπάρχουν κονδύλια θα πρέπει να ενισχύσουν με αυτά τα σχολεία αλλά και τους άπορους μαθητές», είπε ο κος Πολυβίου μιλώντας στο SigmaLive.

Εκτός των εκπαιδευτικών, αντιδράσεις εκφράστηκαν και από πλευράς των δασκάλων. Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους είπε πως θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα τα σχολεία και μετά οι μαθητές όσον αφορά πιθανά κονδύλια για ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Πρόσθεσε πως «θα πρέπει να καλυφθούν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό που παρουσιάζουν τα σχολεία όπως επίσης και μαθητές που βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εάν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν ανάγκη ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πρέπει επίσης να βοηθηθούν οικονομικά».

 

Σημειώνεται πως το πρωί της Δευτέρας(14/12) οι Γραμματείες ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ θα πραγματοποιήσουν συνεδρία, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ με τον υπουργό Παιδείας ενώ αργότερα αναμένεται η δύο οργανώσεις να έρθουν σε επικοινωνία και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κοινή ανακοίνωση για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως ο κος Προδρόμου το απόγευμα της Κυριακής (13/12) απάντησε στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και μεταξύ άλλων ανέφερε πως «το σχέδιο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Ως εκ τούτου, όσοι δεν ενδιαφέρονται δεν χρειάζεται να το δηλώνουν δημόσια.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν από καιρό ενημερωθεί για το σχέδιο ενθάρρυνσης και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Τουναντίον, αυτή η πολιτική ήταν και εισήγηση της ΟΛΤΕΚ. Ταυτόχρονα, ανταποκρίνεται στις κατ’ επανάληψη δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για τη συμβολή εκπαιδευτικών με χρήση των προσωπικών συσκευών τους».

Send this to a friend