Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δύο παιδιά στο έλεος του Θεού – δεν είναι στο εξωτερικό ούτε σε μια άλλη εποχή είναι στην Λάρνακα
Δύο παιδιά στο έλεος του Θεού – δεν είναι στο εξωτερικό ούτε σε μια άλλη εποχή είναι στην Λάρνακα

Δύο παιδιά στο έλεος του Θεού – δεν είναι στο εξωτερικό ούτε σε μια άλλη εποχή είναι στην Λάρνακα

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 3 χρόνων και 1.5 χρόνων ζουν κάτω από άθλιες και καθόλου ασφαλείς συνθήκες. Και όχι δεν είναι στο εξωτερικό, ούτε σε μια άλλη εποχή και όχι δεν αφορά αλλοδαπούς ή “ξενους” αλλά αφορά μια οικογένεια κυπρίων που κατοικούν σε συνοικισμό της Λάρνακας.

Μια οικογένεια με χρόνια προβλήματα και πήγαινε έλα της αστυνομίας και του γραφείου ευημερίας. Πολλά τα περιστατικά βίας εδώ και χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες αστράφτε και βρόνταγε το ξύλο, οι φωνές,τα ναρκωτικά και άλλα πολλά σοβαρά προβλήματα.

Μια από τις πολλές θαμμένες αλλά και βουβές ιστορίες ενδοοικογενειακής βίας. Άραγε η επέμβαση ήταν επαρκής; Γιατί κανείς δεν μιλά εδώ και τόσο καιρό;

Και πάμε στο σήμερα, η κόρη της οικογένειας ναρκωμάνης γεννά και εγκαταλείπει δύο βρέφη στο έλεος του Θεού. Η γιαγιά παλεύει να κρατήσει τα παιδιά κοντά της και να κερδίσει την γονική μέριμνα ούτως ώστε να μην τα πάρει το Γραφείο Ευημερίας αφού οι γονείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι. Προσπαθεί να τους προσφέρει μια ζωή καλύτερη από τα παιδιά της. Πολλά τα ερωτηματικά. Είναι αυτό εφικτό; Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στενό πρόσωπο της οικογένειας η γιαγιά παίρνει μόνο ένα επίδομα από το γραφείο Ευημερίας και με αυτό στέλνει και τα δυο παιδιά σε νηπιαγωγείο.

Επί της ουσίας δύο ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, τόσο σε θέμα διαβίωσης όσο και σε θέμα ψυχολογίκης αστάθειας και ασάφειας. Δύο παιδιά που έχασαν την παιδικότητα τους πριν καν μεγαλώσουν.

Απλώς θα ήθελα να υπενθυμίσω τον συγκλονισμό που υπέστη το κοινό και την άμεση δράση των αρμοδίων όταν δύο αλλοδαποί αιχμαλωτίστηκαν και ζούσαν για ένα μικρό διάστημα κάτω από άσχημες συνθήκες σε υποστατικό που εργάζονταν σε φάρμα στη Λεμεσό.

Κάντε μια απλή σκέψη και βάλτε τον εαυτό σας να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες μαζί με τα παιδιά του.

Το πρόβλημα παλιώσε και τώρα μέσα σε αυτό γεννήθηκαν και δύο μικρά μωρά. Στο χέρι όσων μπορούν να βοηθήσουν και περισσότερο του κράτους, αυτά τα παιδιά να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη.

Περισσότερες πληροφορίες για βοήθεια στην σελίδα Προσφέρω Απλόχερα https://www.facebook.com/groups/1903672789671142/permalink/3610035485701522/

Larnakaonline

Send this to a friend