Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προσέφυγαν όλοι για τις κάμερες τροχαίας
Προσέφυγαν όλοι για τις κάμερες τροχαίας

Προσέφυγαν όλοι για τις κάμερες τροχαίας

 

 

Σε περιπέτειες μπαίνει το σύστημα φωτοεπισήμανσης πριν ακόμα πέσουν οι υπογραφές. Και οι τέσσερις εταιρείες που διεκδίκησαν την προσφορά για τις κάμερες της Τροχαίας και έχασαν, προσέφυγαν στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, ενέργεια που θα επιβραδύνει την υπογραφή των συμβολαίων.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος προανήγγειλε χθες ότι το Υπουργείο του θα καταθέσει ένσταση σε περίπτωση που ζητηθεί η έκδοση διατάγματος αναστολής της υπογραφής των συμβολαίων μέχρι την εξέταση των προσφυγών.

Ο κ. Καρούσος στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως και οι τέσσερις εταιρείες που απορρίφθηκε η προσφορά τους έχουν καταθέσει προσφυγή. «Το Υπουργείο θα φέρει ένσταση στην έκδοση διατάγματος της προσφοράς». Ο Μεταφορών είχε προειδοποιήσει μέσω του «Φ» ότι δεν θα ανεχθεί τακτικισμούς από εταιρείες που έχασαν την προσφορά προκειμένου να καθυστερήσουν το έργο, παραπέμποντας ακόμα και στην Αστυνομία την υπόθεση. Όπως επίσης έγραψε ο «Φ», η προσφορά κατακυρώθηκε στην εταιρεία Contuent State and Local Solution Inc. που είναι αμερικανικών συμφερόντων. Το κόστος του έργου θα φτάσει τα 34 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τρεις φάσεις με την εγκατάσταση 90 σταθερών καμερών και 20 κινητών.

 

Σημειώνεται πως μετά από σειρά αναβολών στο ζήτημα της τοποθέτησης καμερών στους δρόμους, κάτι που συμβαίνει εδώ και περίπου 13 χρόνια, ο υπουργός Μεταφορών τον Ιανουάριο είπε πως είναι ζήτημα που αφορά δημόσιες ζωές, ωστόσο έθιξε το ζήτημα της Αναθεωρητικής Αρχής προσφορών ως θέμα προτεραιότητας αφού χρήζει επίλυσης. Ο λόγος είναι, κατά τον Υπουργό, οι τακτικές προσφυγές προς την Αρχή ειδικά για θέματα δημοσίου συμφέροντος όπως είναι οι κάμερες.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend