Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ Κολιού: Λευκωσία & Λάρνακα έχουν ακόμα περιθώρια-Απόφαση Υπουργικού τα μέτρα
Δρ Κολιού: Λευκωσία & Λάρνακα έχουν ακόμα περιθώρια-Απόφαση Υπουργικού τα μέτρα

Δρ Κολιού: Λευκωσία & Λάρνακα έχουν ακόμα περιθώρια-Απόφαση Υπουργικού τα μέτρα

 

 

Εν αναμονή των αποφάσεων για νέα μέτρα, η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δρ Μαρία Κολιού, μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Μεταφέροντας την προσωπική της άποψη η δρ Κολιού είπε πως, «οι επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας δεν φαίνεται να έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο το να επεκτείνεις τα μέτρα μπορεί να έχει νόημα. Αυτά έχουν τεθεί υπόψιν του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται να τα θέσει ενώπιον του Υπουργικού όπου θα παρθούν τελικές αποφάσεις. Κατά τη δική μου γνώμη, Λευκωσία και Λάρνακα έχουν περιθώρια ακόμα να περιμένουν γιατί είναι χαμηλά τα ποσοστά, όμως από την άλλη η Κύπρος είναι μικρή και είναι εύκολο κάτοικοι της Λεμεσού να πάνε Λευκωσία και αντίστροφα ίσως να έχει νόημα το γενικευμένο. Είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Υπήρξαν διάφορες απόψεις για τα μέτρα αλλά είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα μας η δρ Κολιού ανέφερε πως το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αφορούν ιδιωτική πρωτοβουλία «καταδεικνύει ότι συνεχίζουμε να έχουμε υψηλά νούμερα και ότι έχει γίνει πλέον διασπορά του ιού στην κοινότητα ειδικά για τις κοινότητες Λεμεσού και Πάφου. Το άλλο που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης είναι ότι έχει επεκταθεί πλέον σε ομάδες ηλικιωμένων. Βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και τις εντατικές. Αυτό που προβλέπαμε ότι οι τεράστιοι αριθμοί κρουσμάτων σε νεαρούς θα είχαν ως αποτέλεσμα και επέκταση στους ηλικιωμένους είναι πια γεγονός. Η κατάσταση πλέον επείγει για την προστασία των ευάλωτων ομάδων».

 

Τέλος η δρ Κολιού, είπε πως «θέλουμε να μειωθεί ο αριθμός κρουσμάτων για να μπορέσουμε να αντέξουμε τον Xειμώνα. Αντιλαμβάνεστε ότι ο κόσμος θα κλειστεί στα σπίτια του. Θα αυξηθούν και άλλες ιώσεις και δεν θα ξέρουμε τι είναι covid19 και τι όχι. Ίσως θα έρθουν χειρότερα πράγματα όταν έρθει ο Xειμώνας».

 

Send this to a friend