Δημοσίευμα εμπλέκει τον Παπαδόπουλο στο Επενδυτικό Πρόγραμμα-Τι απαντά το ΔΗΚΟ
Για εμπλοκή του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μέσω του δικηγορικού γραφείου του πατέρα του κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗΚΟ, απαντώντας στα όσα αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος «υποστηρίζει ότι έχει αποχωρήσει από το 2011 από το δικηγορικό γραφείο του πατέρα του, ωστόσο όπως αποδείχθηκε από το πόθεν έσχες που κατέθεσε φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι το 2013 πληρωνόταν κανονικά ως συνεταίρος από το Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ. Την ίδια εποχή δηλαδή που ξεκίνησε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2013 και το ΔΗΚΟ ήταν στη συγκυβέρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».
Μάλιστα, κάνει αναφορά στο Global Citizen, «μια διμηνιαία επιθεώρηση που παρακολουθεί τον κόσμο του πλούτου (αυτοπροσδιορίζεται ως ένας οδηγός στην πολυτελή ζωή) και προβάλλει τακτικά σχέδια απόκτησης δεύτερης υπηκοότητας, φιλοξένησε άρθρο για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα».
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «στο άρθρο οι αναγνώστες θα πληροφορηθούν ότι ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο, το Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες θα τους βοηθήσει να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας».
Επίσης, μιλάει για την Arton Capital, «μια εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκόσμιας ιθαγένειας», η οποία, σύμφωνα με τον «Πολίτη», διαφήμιζε ότι «το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες θα ολοκληρώσει όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της ταχείας διαδικασίας υπηκοότητας με τον πιο εύκολο τρόπο, χωρίς προβλήματα, εντός τριών έως τεσσάρων μηνών».
Επίσης, το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας επικαλείται άρθρο του Armand Arton, στο οποίο γίνεται λόγος για «νομιμοφανή διαδικασία στην οποία συμμετείχε ως ατζέντης το δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος όταν επί συγκυβέρνησης ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ τον Ιούνιο του 2013 αναθεωρήθηκε το πρόγραμμα πώλησης διαβατηρίων. Το πρόγραμμα συγκεκριμένα προνοούσε κατάθεση 5 εκατ. και επίσης 500,000 ευρώ για αγορά κατοικίας. Κάποιος μπορούσε να πάρει διαβατήριο -με τη βοήθεια πάντα του συνεργάτη τους στην Κύπρο που ήταν το δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος- με 900,000».
Σύμφωνα με τον «Πολίτη» αυτό γινόταν επειδή «πολλοί επενδυτές που ήθελαν διαβατήριο κατέθεταν όντως στην Κύπρο τα 5 εκατ, και με αυτά ως εγγύηση έπαιρναν άλλα 5 εκατ. ως δάνειο. Πλήρωναν λοιπόν τους τόκους του δανείου για τα επόμενα 5 χρόνια ύψους 400,000, αγόραζαν και ένα σπίτι 500,000. Μόλις έληγε η δέσμευση τους επέστρεφαν τα λεφτά του δανείου και έπαιρναν τα 5 εκατ. που είχαν καταθέσει. Με αυτό τον τρόπο με 900.000 αποκτούσαν διαβατήριο. Μπορούσαν ακόμα να πωλήσουν και το σπίτι που αγόρασαν στην Κύπρο, οπότε το κόστος απόκτησης διαβατηρίου αφορούσε μόνο την καταβολή κάποιων τόκων στις Τράπεζες».
Η απάντηση του ΔΗΚΟ
Το κατεστημένο που στηρίζει την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ,
• συνεχίζει την τετριμμένη ψευδολογία για συμμετοχή του προέδρου του ΔΗΚΟ σε δικηγορικό γραφείο.
• συνεχίζει να αποπροσανατολίζει και να ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση που με αποφάσεις της εξέδιδε διαβατήρια, είναι το ίδιο πράγμα με δικηγορικά γραφεία που υπέβαλλαν αιτήσεις.
• συνεχίζει τις απειλές σε μια προσπάθεια να μας εκφοβίσουν για να αποσύρουμε την απαίτηση μας για έλεγχο των πολιτογραφήσεων από τον Γενικό Ελεγκτή.
Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη.
Επιμένουμε στη διαφάνεια και στην κάθαρση.
Επιμένουμε να δοθούν αντίγραφα των φακέλων στον Γενικό Ελεγκτή αλλιώς το ΔΗΚΟ δεν θα ψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021.
Μόνο έτσι θα λάμψει η αλήθεια.