Λαχταριστή συνταγή με σολομό,του Ανδρέα Καβάζη
Ο γνωστός και ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Καβάζης φτιάχνει για εμάς μια λαχταριστή αλλά και υγιεινή συνταγή με σολομό και σώς ταρτάρ. Πάμε να δούμε εκτέλεση και οδηγίες και καλή μας όρεξη!
Φιλέτο σολομού με σώς ταρτάρ:
Υλικά 4 κομμάτια φιλέτο σολομού 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι 2 κουταλιές χυμό λεμονιού ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες Αλάτι και πιπέρι
για την σως: ½ φλιτζ. μαγιονέζα 1 κουταλιά κάπαρη ψιλοκομμένο 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 3 κουταλιές νερό Αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 200°C.
2. Σε ένα ταψί απλώνετε τα κομμάτια σολομού. Από πάνω βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Ανακατεύετε απαλά με τα χέρια τα κομμάτια έτσι ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί.
4. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 12’-15’.
5. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύετε.
6. Σερβίρετε το σολομό με βραστό ρύζι ή ατμού.
Tip: ο σολομός πρέπει να παραμείνει ζουμερός αλλά ψημένος από μέσα. Οι χρόνοι ψησίματος είναι οι κατάλληλοι για το σωστό ψήσιμο του σολομού.
Διαβαστε επισης