Βγήκαν τα μηναλλάγια- Οι «προβλέψεις» για τη φετινή χρονιά (vid)
Για τα μηναλλάγια και τις προβλέψεις μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος και μελετητής του καιρού, Λεωνίδας Λεωνίδου. Να σημειωθεί ότι σε καμιά περιπτώση οι εκτιμήσεις αυτές δεν αποτελούν επίσημες προβλέψεις, οι οποίες εκδίδονται μόνο από το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Συγκεκριμένα, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος αναφέρθηκε σε «άσχημες» προβλέψεις για φέτος όσον αφορά στις βροχές, εξηγώντας ότι θα είναι οι μισές από όσες είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε αναμένεται να είναι άσχημοι οι ανοιξιάτικοι μήνες με καταιγίδες και χαλάζι.
Ειδικότερα, είπε ότι οι πρώτες βροχές θα είναι το τετραήμερο 14- 18 του Σεπτέμβρη και στη συνέχεια πολύ λίγες στις 27- 29 του ίδιου μήνα. Λίγο καλύτερος θα είναι ο Οκτώβρης με βροχές το τριήμερο 17- 20 και αρκετές βροχές 28 με 30. Στο ίδιο κύμα και ο Νοέμβριος με πολύ λίγες βροχές 7-9 αλλά θα έχουμε παρά πολλές βροχές τις τρεις τελευταίες ημέρες.
Το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθεί και στην πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη(1-5 του μήνα). Θα έχουμε επίσης λίγες βροχές στις 14 με 22 του Δεκέμβρη, ενώ 16 με 17 θα καταγραφούν λίγα χιόνια. Βροχές αναμένονται λίγο μετά τα Χριστούγεννα.
Ο κ. Λεωνίδου χαρακτήρισε τον Ιανουάριο πολύ «άδειο» μήνα, ενώ εξήγησε ότι τα χιόνια φέτος θα είναι ελάχιστα και πιο συγκεκριμένα στις 16, 17 και 18 του μήνα. Επίσης, αναμένεται να χιονίσει 15-16 του Φλεβάρη.
Ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι ο καλύτερος, αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος. Θα είναι λίγο βροχερός, λίγο περισσότερα από τους προηγούμενους.
Τον Μάρτιο θα έχει πολύ λίγες βροχές, τον Απρίλιο θα βρέξει μόνο στο μέσο του μήνα, και τις βροχές θα συνοδεύει χαλάζι. Το ίδιο και τον Μάιο, όπου 15 με 18 θα βρέξει και θα ρίξει χαλάζι. Τόνισε ότι η γενική εικόνα είναι κακή.
Ερωτηθείς για την απόκλιση, απάντησε ότι είναι πολύ μικρή, περίπου 10%. Αναφέρθηκε στην περίπτωση όπου είχε προβλέψει βροχές 15 Ιουλίου και τελικά στις 14 του μήνα είχαν «πνιγεί» στις βροχές οι ορεινές περιοχές.
Όσον αφορά στη μέθοδο του, είπε ότι από τις 3 με 28 Αυγούστου είναι συνέχεια σε υπερένταση, παρακολουθεί συνέχεια τον καιρό όλο το 24ωρο.
Πηγή: Sigmalive