Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μόνο με ενότητα η Λάρνακα θ’ αποκτήσει λιμάνι και μαρίνα που της αξίζουν
Μόνο με ενότητα η Λάρνακα θ’ αποκτήσει λιμάνι και μαρίνα που της αξίζουν

Μόνο με ενότητα η Λάρνακα θ’ αποκτήσει λιμάνι και μαρίνα που της αξίζουν

Είναι αδιανόητο η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην επισημοποίηση της συμφωνίας με τον επενδυτή για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας να προέρχεται από τους ίδιους τους Λαρνακείς… Σ’ αυτό το ύφος, βουλευτές της πόλης και οργανωμένοι φορείς απευθύνουν εκ νέου έκκληση για σύνεση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ Λάρνακας, που επέρριπταν ευθύνες εκατέρωθεν για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν ή που είχαν προκύψει σε σχέση με την υπογραφή του συμβολαίου με την ενδιαφερόμενη κοινοπραξία Kition Ocean Holdings.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης σημειώνει ότι η επιτυχία αυτή (εφόσον τελικά πέσουν οι υπογραφές και το λιμάνι περάσει στους Ισραηλινούς επενδυτές) δεν ανήκει σε κανέναν προσωπικά και πως οι διθύραμβοι δεν εξυπηρετούν σε τίποτα εκτός από σκοπιμότητες.

«Δεν πρόκειται για επιτυχία του ενός ή μόνο ενός κόμματος. Συλλογικά πετύχαμε τον στόχο μας και τυχόν προσκόμματα δεν θα είναι ωφέλιμα για την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου. Ας αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των Λαρνακέων για να δούμε επιτέλους την πόλη μας να έχει προοπτική και μέλλον», σημειώνει με νόημα ο κ.Ορφανίδης.

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κοινή ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής της ΕΔΕΚ και της δημοτικής της ομάδας. Αφού εκφράζει ανακούφιση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου Μεταφορών με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, η ΕΔΕΚ Λ/κας τονίζει: «Σταθερή και διαχρονική θέση μας παραμένει η προώθηση κι εκτέλεση του πολυεπίπεδου έργου ανάπτυξης κι εξωραϊσμού του παραλιακού μετώπου της πόλης, με τρόπο που να συνάδει με το χαρακτήρα της Λάρνακας.

Σύγχρονη ανάπτυξη και χρήση μαρίνας και λιμανιού, με περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και όσων θα χρησιμοποιούν ή θα επισκέπτονται την περιοχή. Αυτή η ανάπτυξη φαίνεται να τροχοδρομείται μετά από δεκαετίες με την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – επενδυτή.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί και αποφασισμένοι ενεργώντας προς κάθε κατεύθυνση, για να μπουν σύντομα οι υπογραφές στην συμφωνία και να εκτελεστεί το έργο, με βάση τις συμφωνηθείσες απαιτήσεις της πόλης και των συμπολιτών μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend