Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καραγιάννης: Τεστ για όλους στα οδοφράγματα
Καραγιάννης: Τεστ για όλους στα οδοφράγματα

Καραγιάννης: Τεστ για όλους στα οδοφράγματα

 

 

Στα οδοφράγματα εστίασε περισσότερο η κρίσιμη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο γύρω στις 10:30. Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι ενημερώθηκε ο Πρόεδρος για να έχει μια σαφή εικόνα της διστακτικότητας των Τουρκοκυπρίων να παραδώσουν επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι μια συνηθισμένη τακτική, όχι μόνο για τα θέματα της πανδημίας.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο κύριος Καραγιάννης εξήγησε ότι αυτό είναι μια πολιτική απόφαση, ωστόσο δεν το βλέπει να γίνεται τις επόμενες μέρες λόγω της απροθυμίας των Τουρκοκυπρίων.

 

Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, είπε ο κ. Καραγιάννης, σχετικά με τα μέτρα που θα παρθούν με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Όπως επεσήμανε, θα υπάρχει προϋπόθεση για τεστ σε όλους όσους διέρχονται, ενώ δεν θα χρειαστεί κάποιος που επιστρέφει από τα κατεχόμενα να ξανακάνει, αλλά να υπάρχει προσοχή στην εμφάνιση συμπτωμάτων.

«Δεν έχουμε συζητήσει αν θα ανοίξουν όλα ή σταδιακά», είπε. «Είχαμε συζητήσει το θέμα της Τουρκίας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντάξει κανείς την Τουρκία στις κατηγορίες των χωρών. «Η Τουρκία με το έτσι θέλω, θέλει να ανοίξει τα σύνορά της με πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον τουρισμό».

Επικαιροποίηση των χωρών

«Εκφράσαμε όλοι μας τρομερές ανησυχίες και επίσης είπαμε ότι κάποιες χώρες, πρέπει να κρατήσουμε πολύ αυστηρό έλεγχο για τις χώρες, ώστε είτε να τις υποβιβάσουμε είτε να τις προβιβάσουμε», είπε σχετικά με τα αεροδρόμια.

Για τα αεροδρόμια, ο κύριος Καραγιάννης είπε πως έχει γίνει επικαιροποίηση των χωρών, κάτι που θα ανακοινωθεί σήμερα, έχει συζητηθεί το θέμα των ελέγχων για όλες τις χώρες. Η επιδημιολογική ομάδα έκανε εισήγηση να λαμβάνονται τεστ και από τις χώρες της κατηγορίας Β’.

«Σε σχέση με την Ελλάδα δεν αλλάζει κάτι», δήλωσε, αν και έγινε συζήτηση στη σύσκεψη του Προεδρικού. «Μπορούμε να κάνουμε σύσταση για συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε.

Πέραν τούτου, έγινε συζήτηση για την Πορτογαλία και τη Σουηδία. Για την Πορτογαλία, υπάρχει ένα ζήτημα ως προς τις συχνές πτήσεις με τη Βραζιλία, ενώ για τη Σουηδία υπάρχει ζήτημα ως προς την «ανοσία της αγέλης». Και οι δύο χώρες παραμένουν εκτός.

Πηγή: Philenews / Alpha

Send this to a friend