Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν λήγει το θέμα με τα κίνητρα των γιατρών
Δεν λήγει το θέμα με τα κίνητρα των γιατρών

Δεν λήγει το θέμα με τα κίνητρα των γιατρών

Δεν λήγει το θέμα για τα κίνητρα των γιατρών του δημοσίου, αφού οι συντεχνίες επανέρχονται με νέα έγγραφα και επισημάνσεις στον ΟΚΥπΥ. Η ΠΑΣΥΚΙ, θα ζητήσει αναδιατύπωση κάποιων σημείων της οικονομικής πρότασης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενώ η ΠΑΣΥΔΥ ετοιμάζεται να ζητήσει εκ νέου διευκρινίσεις.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο συντεχνιών συνεδρίασαν χθες με στόχο να λάβουν τις αποφάσεις τους γύρω από την πρόταση που έθεσε ενώπιόν τους το βράδυ της Τετάρτης ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε απόφαση για απόρριψη ή αποδοχή των προτάσεων του ΟΚΥπΥ και ως εκ τούτου προχώρησαν στην ετοιμασία εγγράφων τα οποία θα αποστείλουν στον Οργανισμό ζητώντας διευκρινίσεις και υποβάλλοντας τις δικές τους εισηγήσεις σε κάποια σημεία της πρότασης.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε ότι θα ετοιμάσει έγγραφο ζητώντας την αναδιατύπωση κάποιων προνοιών της οικονομικής πρότασης και ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε τοπικές συνελεύσεις των μελών της προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι γιατροί για τα όσα όσα έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα με τον Οργανισμό αλλά και για να συμμετέχουν και οι ίδιοι οι γιατροί στη λήψη αποφάσεων.

 

 

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, «στην πρόταση υπάρχουν δύο συγκεκριμένα σημεία τα οποία όπως έχουν διατυπωθεί από τον ΟΚΥπΥ δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από καμία συντεχνία». Για αυτά τα σημεία, είπε ο κ. Κούμας, «αλλά και για κάποιες άλλες επιμέρους πρόνοιες της πρότασης του ΟΚΥπΥ, έχει ετοιμάσει έγγραφο το οποίο θα αποστείλει στον Οργανισμό ζητώντας την αναδιατύπωσή τους κατά τρόπο ο οποίος θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές».
Παράλληλα, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, «θεωρούμε ότι και τα μέλη μας πρέπει να ενημερωθούν για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, ανέφερε στον «Φ» ότι «υπάρχουν σημεία τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν και γι’ αυτό θα κάνουμε και την εισήγησή μας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διατυπωθούν στην πρόταση.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο συντεχνίες δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα σημεία στην πρόταση του ΟΚΥπΥ, τα οποία προκαλούν τις αντιδράσεις, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μεγαλύτερες είναι οι ενστάσεις τους στην πρόνοια που αφορά την επιστροφή χρημάτων από τους γιατρούς στον Οργανισμό σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων €240 εκατομμυρίων από τον Οργανισμό». Περαιτέρω, η ΠΑΣΥΚΙ φαίνεται να συνεχίζει να διαφωνεί και σε διάφορα ζητήματα τα οποία αφορούν τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend