Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Back to back καταδίκες για 44χρονο, που παινευόταν για τα «κατορθώματα» του
Back to back καταδίκες για 44χρονο, που παινευόταν για τα «κατορθώματα» του

Back to back καταδίκες για 44χρονο, που παινευόταν για τα «κατορθώματα» του

 

 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταδικάστηκε τρεις φορές σε φυλάκιση, για σοβαρές ποινικές υποθέσεις που διέπραξε, ισάριθμες φορές αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη, αλλά και πάλι συνέχισε να έχει ροή προς την παρανομία… Αυτή τη φορά, όμως, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας ήταν αμείλικτο μαζί του, καταδικάζοντάς τον σε επτά χρόνια φυλάκιση.

Ο λόγος για 44χρονο, από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι τον Αύγουστο του 2019 έθεσε κακόβουλη πυρκαγιά σε πολυτελές αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Μενεού.

 

Το όχημα, η αξία του οποίου ανερχόταν στις 35 χιλιάδες ευρώ, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του 44χρονου είναι το γεγονός ότι βαρύνεται με τρεις προηγούμενες καταδίκες για διάφορα ποινικά αδικήματα, αλλά ισάριθμες φορές κατάφερε να αποφυλακιστεί με προεδρική χάρη…

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, τον Ιούλιο του 2017 ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.

Ωστόσο, με ένταλμα απονομής χάριτος ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Το ίδιο πρόσωπο είχε διαπράξει τον Ιούνιο του 2017 εκ νέου το αδίκημα της διάρρηξης κτηρίου και της κλοπής. Τον Δεκέμβριο του 2017 καταδικάστηκε ξανά, αυτή τη φορά σ’ εννέα μήνες φυλάκιση. Τον Απρίλιο του 2018 αποφυλακίστηκε και πάλι με προεδρική χάρη.

Ο 44χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τον Ιανουάριο του 2019, για υποθέσεις κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων κι εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα που είχε διαπράξει τον Μάιο του 2017. Καταδικάστηκε σε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης έξι μηνών, αλλά μέχρι τον Ιούλιο του 2019 αποφυλακίστηκε για τρίτη φορά με ένταλμα απονομής χάριτος.

Κανένας σεβασμός

Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης επτά χρόνων στην υπόθεση του εμπρησμού (συν 169 μέρες φυλάκιση που ήταν ανασταλθείσα ποινή σε άλλη υπόθεση), ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λάρνακας Νίκος Σάντης παρατήρησε ότι οι προηγούμενες καταδίκες του κατηγορουμένου και το γεγονός ότι επέλεξε να εμπλακεί σε συζητήσεις για νέες εγκληματικές πράξεις λιγότερο από ένα μήνα μετά την τελευταία του αποφυλάκιση, έχοντας μάλιστα τύχει και του ευεργετήματος της προεδρικής χάρης για τρίτη κατά συνέχεια φορά, αποτελούν ένδειξη της ευρύτερης στάσης και σεβασμού του προς τους νόμους της πολιτείας.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, λήφθηκε υπόψη και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν αποζημίωσε τους παραπονούμενους για τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσε με την εγκληματική του συμπεριφορά.

«Είμαι ο καλύττερος»

———————————-

Το δικαστήριο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης εφτά χρόνων στον 44χρονο, δεν παραγνώρισε το γεγονός ότι μετά που εκτέλεσε την αποστολή του κατακαίοντας το αυτοκίνητο πολυτελείας στο Μενεού, παινεύτηκε προς τρίτο πρόσωπο για την πράξη του, λέγοντάς του «κάρβουνο το Mercedes, αφού σου είπα, είμαι ο καλύττερος και εν η δουλειά μου τούντα πράματα»…  Οι δικαστές παρατήρησαν ότι από την στιγμή που ο 44χρονος κατ’ εξακολούθηση εγκληματούσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του με προεδρική χάρη, η μόνη ενδεικνυόμενη ποινή στην περίπτωσή του θα πρέπει να είναι η πολυετής φυλάκιση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend