Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βράχοι «κόβουν» παραλία στο Μενεού
Βράχοι «κόβουν» παραλία στο Μενεού

Βράχοι «κόβουν» παραλία στο Μενεού

 

 

Παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή ζητούν κάτοικοι της περιοχής Μενεού, καταγγέλλοντας ότι στην παραλία που υπάγεται στα όρια του κοινοτικού συμβουλίου (κοντά στο τμήμα θαλάσσιας έρευνας στο Μενεού) έχει γίνει παρέμβαση 10 μέτρων από ιδιώτη στην παραλία, με αποτέλεσμα αυτή πλέον να μην είναι προσβάσιμη στο κοινό.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως η παρέμβαση έγινε αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια και ζητούν όπως το θέμα τύχει άμεσου χειρισμού, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «τέτοιου είδους αυθαιρεσίες δεν μπορούν να παραμείνουν και ο κάθε ένας να επεμβαίνει στις δημόσιες παραλίες εμποδίζοντας τους λουόμενους». Οι κάτοικοι έστειλαν και σχετικές φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν πέτρες μεγάλου μεγέθους τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη, ενώ άλλες είναι στοιβαγμένες η μία πάνω από την άλλη.

Οι ογκώδεις πέτρες θεωρείται πως είναι αδύνατο να τοποθετήθηκαν εκεί χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, τα οποία φαίνεται παρενέβησαν στην παραλία και να ασχολήθηκαν αρκετή ώρα μέχρι να φέρουν το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

 

Αρχικά οι διαμαρτυρόμενοι αποτάθηκαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, από όπου τους ελέχθη πως η επέμβαση δεν εμπίπτει στα όρια του συμβουλίου, οπόταν απευθύνθηκαν τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή, όσο και σε υπηρεσιακούς του δημοσίου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών έστειλε εκπροσώπους του επιτόπου και διαπίστωσαν πως οι βράχοι δεν τοποθετήθηκαν σε έδαφος που εμπίπτει στα όριά του και ενημέρωσαν σχετικά και τον Γενικό Ελεγκτή. Για το ίδιο θέμα ενημερώθηκε και η Βουλή και ζητήθηκε η παρέμβαση και βουλευτών ώστε να αρθεί η παρανομία, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή.

Οι βράχοι τοποθετήθηκαν μπροστά από σπίτι κατά μήκος του οποίου υπάρχει διαχωριστικό.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend