Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες» στη Λάρνακα
Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις  Παραλίες» στη Λάρνακα

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες» στη Λάρνακα

 

 

Νέες δράσεις ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στα πλαίσια του προγράμματος της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας», ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και υλοποιείται σταδιακά σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα μ’ ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας τουρισμού, στον παραλιακό πεζόδρομο της Ορόκλινης, η β΄ φάση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του περπατήματος και της γυμναστικής, έχει τοποθετηθεί και δεύτερο σημείο υπαίθριας εκγύμνασης.

Το σημείο αυτό βρίσκεται προς το τέρμα του νέου πεζόδρομου κοντά στο ξενοδοχείο Lebay, ενώ αρχές Ιουλίου θα τοποθετηθεί και τρίτο υπαίθριο γυμναστήριο στον ίδιο πεζόδρομο μετά το εστιατόριο «Χρυσό Ψάρι».

 

Στην πλαζ της Πύλας έχουν επίσης τοποθετηθεί καινούργια όργανα στο υπαίθριο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα, στις δύο παραλιακές περιοχές της Ορόκλινης και της Πύλας έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και ποδηλατοστάτες. Σύντομα επίκειται και η τοποθέτηση και δεύτερου υπαίθριου γυμναστηρίου στον παραλιακό πεζόδρομο Περβολιών καθώς επίσης και η φύτευση φοινικόδεντρων στην οργανωμένη παραλία Κιτίου. Υπενθυμίζεται, ότι φοινικόδεντρα τοποθετήθηκαν πριν από μερικούς μήνες στην παραλία Καστέλλα, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεδομένης της αβεβαιότητας όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, η τοπική εταιρεία τουρισμού αναπροσαρμόζει το σχέδιο δράσης της ανάλογα με τις εξελίξεις, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας.

Η Ορόκλινη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε πως το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο που τοποθετήθηκε πριν από δύο χρόνια στον παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής αγκαλιάστηκε από ξένους και ντόπιους επισκέπτες και βοήθησε στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, προσφέροντας ασφαλώς και μια υγιή ενασχόληση.

Ο κ. Φακοντής διαβεβαίωσε ότι τόσο τα όργανα γυμναστικής, όσο και τα παγκάκια, αλλά και ο παραλιακός πεζόδρομος ευρύτερα θα απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το κοινοτικό συμβούλιο έχει προβεί και σε άλλες βελτιωτικές ενέργειες στην παραλιακή περιοχή, όπως στην αποκατάσταση του φθαρμένου τμήματος του πεζόδρομου μπροστά από το ξενοδοχείο Palm Beach, στην αντικατάσταση του φωτισμού στο ίδιο σημείο, στη φύτευση φοινικόδεντρων και στην προσθήκη νέου πύργου ναυαγοσωστών στην παραλία του ξενοδοχείου Lebay.

Επίκειται, επίσης, η επέκταση της φύτευσης κατά μήκος του νέου πεζόδρομου και η τοποθέτηση νέου ναυαγοσωστικού πύργου δίπλα από το περίπτερο της Ορόκλινης.

Άλλαξαν οι παραλίες

Υπενθυμίζεται, ότι την τελευταία διετία, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος έχουν αλλάξει άρδην οι όψεις των παραλιακών περιοχών της ευρύτερης Λάρνακας, από την Πύλα μέχρι και το Κίτι.

Έχουν κατασκευαστεί υπαίθρια γήπεδα beach volley και tennis στην παραλία του ξενοδοχείου Lebay, υπαίθρια παραλιακά γυμναστήρια στις ακτές Μακένζι, Ορόκλινης, Πύλας και Περβολιών και ξύλινοι παιδότοποι στις Φοινικούδες, στο Μακένζι, στην Καστέλλα, στην παραλία επί της λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και στην παραλία Γιαννάδες (Ορόκλινη). Τέλος, έχει γίνει φύτευση φοινικόδεντρων σε αρκετές παραλίες, από την Πύλα μέχρι και το Κίτι.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend