Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των μονάδων που επαναλειτουργούν σε Πρωταρά – Αγ. Νάπα
Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των μονάδων που επαναλειτουργούν σε Πρωταρά – Αγ. Νάπα

Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των μονάδων που επαναλειτουργούν σε Πρωταρά – Αγ. Νάπα

 

 

Πλήρης επιβεβαίωση του πρόσφατου (ημερομηνίας 13/6) αποκλειστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, ότι αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά πρόκειται ν’ ανοίξουν είτε τέλη Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου ή περί τα μέσα Ιουλίου.

Το InBusinessNews δημοσίευσε κατάλογο 20 ξενοδοχείων στα δύο μεγάλα θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου, τα οποία ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία τους.

Παρόλο που τα δεδομένα στην τουριστική μας βιομηχανία παραμένουν ρευστά και οι ξενοδόχοι δεν αναμένουν ικανοποιητική ροή τουριστών μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου που να δικαιολογεί το άνοιγμα όλων ή των περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων, ορισμένα ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τις πύλες τους, με την ελπίδα να καταφέρουν ν’ αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοιού και σύντομα να δεχθούν τις πρώτες κρατήσεις από το εξωτερικό.

 

Θα πρέπει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι το εγχείρημα αυτό εμπεριέχει και ρίσκο, αφού τα δεδομένα διαφοροποιούνται μέρα παρά μέρα. Οι ξενοδόχοι της περιοχής αξιολογούν καθημερινά την κατάσταση κυρίως στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σκανδιναβία), με αποτέλεσμα κάποια ανοίγματα ξενοδοχείων να παραμένουν για την ώρα «στον πάγο», χωρίς ν’ αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης ή και ακύρωσης.

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι βρίσκονται εν’ αναμονή και των πακέτων στήριξης από την κυβέρνηση. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κατάλογο που ανακοίνωσε ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ, στην Αγία Νάπα από 1η Ιουλίου θ’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία Adams (ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 30/11), Grecian Bay, Grecian Sands και Anmaria, το Alion στις 26 Ιουνίου, το Atlantica Mare Village στις 28 Ιουνίου, το Nissi Beach Resorts στις 20 Ιουνίου, το Asterias στις 30 Ιουνίου, το Olympic Lagoon στις 15 Ιουλίου, το Nissiblu στις 3 Ιουλίου, το Melissi στις 4 Ιουλίου και το Faros στις 21 Ιουλίου. Σύντομα θ’ ανοίξει και το Chrysomare.

Στον Πρωταρά, την 1η Ιουλίου θ’ ανοίξουν το Grecian Park, το Capo Bay και το Golden Coast, στις 3 Ιουλίου το Sunrise Beach, στις 11 Ιουλίου το Sunprime και στις 20 Ιουλίου το Crystal Springs Beach.

Θυμίζουμε, ότι από τις αρχές Ιουνίου, λόγω και του τριημέρου του Κατακλυσμού, επαναλειτούργησαν στον Πρωταρά τα ξενοδοχεία Cavo Maris, Constantinos the Great και το Vrissiana.

Σε μία προσπάθεια ικανοποίησης του αυξημένου ενδιαφέροντος που αναμένεται να υπάρξει από συμπατριώτες μας για διακοπές εντός Κύπρου λόγω της πανδημίας, ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου θα προχωρήσει στη διαμόρφωση ανανεωμένου καταλόγου τιμών, που θα περιλαμβάνει ειδικές προσφορές από ξενοδοχεία και συγκροτήματα οργανωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών χωριών που θα ισχύουν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Για τον λόγο αυτό, οι Κύπριοι που προτίθενται να παραθερίσουν φέτος στην ελεύθερη Αμμόχωστο προτρέπονται ν’ αποτείνονται απευθείας με το ξενοδοχείο της επιλογής τους, πρωτίστως για να επιβεβαιώσουν ότι επαναλειτούργησε, αλλά και για να εξακριβώσουν τόσο τη διαθεσιμότητα δωματίων, όσο και για το ενδεχόμενο νέων ειδικών προσφορών.

Η στήριξη από τον εγχώριο τουρισμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη το φετινό καλοκαίρι για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Αμμοχώστου, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που προκάλεσε η κρίση του κορωνοιού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend