ΦΩΤΟ: Έσπασαν παράθυρα για να σώσουν τα έξι παιδιά που εγκλωβίστηκαν στο ίδρυμα
Εξιτήριο από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, έλαβαν αργά χθες το βράδυ τα έξι παιδιά με ειδικές ανάγκες που διακομίστηκαν με τρία ασθενοφόρα καθώς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ίδρυμα “Αγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης” στη Λάρνακα, χθες γύρω στις εννεά και τριάντα το βράδυ.
Τα παιδιά διασώθηκαν από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν επί τόπου και έστησαν επιχείρηση για εκκένωση του κτιρίου και απομάκρυνση των τροφίμων του ιδρύματος. Αλλα πέντε παιδιά και δύο μέλη του προσωπικού κατάφεραν να βγουν από το ίδρυμα πριν από την άφιξη των πυροσβεστών και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενη ταβέρνα.
Τόσο τα παιδιά, όσο και οι εργαζόμενοι πέρασαν τη νύχτα σε κρατικές δομές και άλλους χώρους, μέχρι την εξεύρεση προσωρινής λύσης για την στέγαση τους, καθώς από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές ζημιες το κτίριο του ιδρύματος, ο εξοπλισμός και η επίπλωση.
Η σκηνή παρέμεινε φρουρούμενη καθ’ ‘ολη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να διενεργηθούν σήμερα έρευνες για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.


Πηγή : Alpha










