Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σε θολά νερά η Παιδεία-Προβληματισμοί και ανησυχίες από εκπαιδευτικούς
Σε θολά νερά η Παιδεία-Προβληματισμοί και ανησυχίες από εκπαιδευτικούς

Σε θολά νερά η Παιδεία-Προβληματισμοί και ανησυχίες από εκπαιδευτικούς

Σε Θολά νερά βρίσκεται ο τομέας της εκπαίδευσης, αφού πολλά είναι τα ζητήματα που ψάχνουν απαντήσεις σχετικά με την επιστροφή των μαθητών πίσω στις σχολικές αίθουσες.

Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζουν ανησυχίες για την επιστροφή τους, ενώ αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Από την άλλη, οι δάσκαλοι περιμένουν σχετικές απαντήσεις για το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων, εν αναμονή και της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως η συντεχνία των καθηγητών υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση ώστε οι προβληματισμοί και οι θέσεις τους να είναι καταγεγραμμένες.

«Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι υπάρχουν σοβαρότατοι κίνδυνοι και θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των τελειόφοιτων, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στα σχολεία», είπε.

Πρόσθεσε πως, «γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με 18χρονα παιδιά, τα οποία ενδεχομένως μετά από δύο μήνες που απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες να επιχειρήσουν να κάνουν χειραψίες κ.α. Είναι πολύ επικίνδυνο».

Όσον αφορά την τηλεδιάσκεψη που είχαν μέλη της ΟΕΛΜΕΚ με τον υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα αυτό που τους λέχθηκε είναι ότι υπάρχουν τα πρωτόκολλα από το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα προστασίας.

«Αναμένεται μια εγκύκλιος και ελπίζουμε αυτή η εγκύκλιος να μην περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα. Η εγκύκλιος θα πρέπει να φτάσει στις Διευθύνσεις σήμερα ή αύριο ώστε να την εξετάσουμε», είπε.

Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε πως αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα θολό τοπίο όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση.

«Αναμένουμε τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας ώστε να μην επικρατεί σύγχυση. Εμείς έχουμε πει ότι οι εκπαιδευτικοί εάν κλιθούν από την Πολιτεία θα το πράξουν. Υπάρχουν ωστόσο προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να υπάρξει η μέγιστη ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς», είπε.

Πρόσθεσε πως «πρόκειται για μικρά παιδιά, άρα τα μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να είναι προσεκτικά αλλά θα υπάρξει δυσκολία. Για παράδειγμα τα μικρά παιδιά, στα νηπιαγωγεία δεν ξέρουν τι είναι να μην τρέχουν μαζί, να μην αγκαλιάζονται. Είναι δύσκολα τα πράγματα».

Send this to a friend