Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αεροδρόμιο Λάρνακας: Επαναπατρίζεται και η σορός Κυπρίου από Σαουδική Αραβία
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Επαναπατρίζεται και η σορός Κυπρίου από Σαουδική Αραβία

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Επαναπατρίζεται και η σορός Κυπρίου από Σαουδική Αραβία

 

 

Τρείς πτήσεις επαναπατρισμού είναι προγραμματισμένες για σήμερα, δύο από την Βρετανία και μία από την Σαουδική Αραβία.

Η πρώτη χρονικά πτήση, αναμένεται στις 4.50 το απόγευμα από το Εδιμβούργο, με πτήση της Aegean. Το αεροσκάφος έχει ήδη αναχωρήσει από την Λάρνακα στος 6.00 το πρωί με προορισμό το Εδιμβούργο. Με την πτήση αυτή επαναπατρίζονται κυρίως φοιτητές από διάφορες περιοχές της Σκωτίας.

Με δεύτερη πτήση από την Βρετανία και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου, επίσης με αεροσκάφος της Aegean, αναμένεται ο επαναπατρισμός περίπου 115 Κυπρίων από την Βρετανία και από άλλες χώρες που έφτασαν στο Λονδίνο. Η πτήση αναμένεται στις 8.50 το βράδυ.

 

Η τρίτη πτήση, αφορά αεροσκάφος της Cyprus Airways, έχει ναυλωθεί με κόστος της τάξης των €30.000, από περίπου 20 Κύπριους που εργάζονται στην Σαουδική Αραβία και σε συντονισμό με το υπουργείο Μεταφορών θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος από τα αεροδρόμια της Τζέντα και της Ριάντ. Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 7.40 το βράδυ.

Ιδιαίτερο για την πτήση από Τζέντα και Ριάντ, είναι το ότι με αυτή αναμένεται να λήξει και η ταλαιπωρία συγγενών Κυπρίου εργαζόμενου που απεβίωσε στην Σαουδική Αραβία στις αρχές του μήνα και έκτοτε αναζητούνται τρόποι για επαναπατρισμό της σορού και ταφή της. Ο εκλιπών υπέστη καρδιακό επεισόδιο το οποίο απεδείχθη μοιραίο και από την πρώτη στιγμή άρχισαν προσπάθειες να μεταφερθεί στην Κύπρο, αλλά δεν καρποφόρησαν.

Η διαδικασία επαναπατρισμού, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του υπουργείου Μεταφορών ήταν τελικά πολύ δύσκολη υπόθεση λόγω του περιορισμού πτήσεων, ενώ λόγω περιορισμών σε πολλές χώρες δεν έγινε δυνατό να επαναπατριστεί ούτε μέσω τρίτης χώρας.

Send this to a friend