Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην ισπανική παροικία
Η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην ισπανική παροικία

Η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην ισπανική παροικία

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, στις 23 αγωνιστικές που προλάβαμε να διανύσουμε στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας πριν από την πανδημία του κορωνοιού, οι ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί όσον αφορά τον αριθμό συμμετοχών στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, σ’ αυτές τις 23 αγωνιστικές που παίχτηκε ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ χρησιμοποίησε 13 ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συνολικά είχαν 166 συμμετοχές.

Πιο αναλυτικά, οι Ισπανοί παίκτες που ενίσχυσαν την ομάδα της Λάρνακας ήταν οι Τρουγιόλς (20 συμμετοχές), Καζανόβας (5), Ακοράν (8), Τέτε (17), Φερνάντες (6), Γκονζάλεθ (22), Πλάνας (13), Σάστρε (16), Γκολομπάρτ (5), Τόνιο (23), Ραούλ (12), Ναράνχο (5), Κάσες (14). Απ’ αυτούς, οι Κάσες και Ραούλ κούνησαν μαντήλι από το «ΑΕΚ Αρένα» τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ την ίδια περίοδο αποκτήθηκαν οι Φερνάντες, Γκολομπάρτ, Ναράνχο και Καζανόβας.

Αντίθετα με τους Ισπανούς παίκτες που είχαν τη μερίδα του λέοντος σε συμμετοχές, μόνο πέντε Κύπριοι ποδοσφαιριστές ενίσχυσαν την ΑΕΚ μέχρι την πρεμιέρα των πλέι οφ, πριν από την καραντίνα του κορωνοιού, μετρώντας συνολικά μόλις 36 συμμετοχές.

Τις περισσότερες συμμετοχές από τους Κύπριους παίκτες τις είχαν οι Ματίας Σπόλιαριτς (12) και Θωμάς Ιωάννου (13), οι οποίοι ξεκίνησαν βασικοί σε συνολικά 18 αγώνες πρωταθλήματος, ο Σπόλιαριτς σε οκτώ ματς, ο Ιωάννου σε 10, γλιτώνοντας την ΑΕΚ από την καταβολή μεγαλύτερων προστίμων προς την ΚΟΠ.

Σε παιχνίδια της ΑΕΚ πήραν φέτος χρόνο συμμετοχής και τρεις νεαροί, οι Κ. Αναστασίου (5 συμμετοχές), Δ. Ράσπας (1) και Κ. Κωνσταντίνου (5), όλοι ως αλλαγή.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα έχουν οι Ιβάν Τρισκόφσκι και Απόστολος Γιάννου (από 19) και ο Έκτορ Χέφελ (17).

Οι τρεις προπονητές
——————————
Τρεις προπονητές κάθισαν στον πάγκο της ΑΕΚ από την έναρξη της φετινής περιόδου μέχρι την διακοπή λόγω κορωνοιού.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, με τον οποίο οι Λαρνακείς ξεκίνησαν τη σεζόν, κοούτσαρε την ομάδα στα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, μέχρι την εκτός έδρας ήττα 3-1 από τον Απόλλωνα, αποτέλεσμα που οδήγησε στο διαζύγιό του με την ΑΕΚ.

Ο Ηλίας Χαραλάμπους κάθισε στον κιτρινοπράσινο πάγκο σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και σε τέσσερα κυπέλλου, μέχρι τον αποκλεισμό από την ΑΕΛ στην προημιτελική φάση του θεσμού. Ο Νταβίντ Κανέδα μόλις που πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα σε δύο ματς, και τα δύο εναντίον της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για το πρωτάθλημα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend