Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σε φουλ ρυθμούς το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι, Εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδας» στη Λάρνακα
Σε φουλ ρυθμούς το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι, Εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδας» στη Λάρνακα

Σε φουλ ρυθμούς το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι, Εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδας» στη Λάρνακα

 

 

Σε πέραν των 160 περιπτώσεων ανταποκρίθηκε τον τελευταίο μήνα ο Δήμος Λάρνακας, στα πλαίσια των προγράμματος «Μένω Σπίτι κι Εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδας και Άτομα Τρίτης Ηλικίας». Το υπό αναφορά πρόγραμμα τέθηκε σε λειτουργία από τις 19 περασμένου Μαρτίου και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου μεγάλο μέρος από τις περιπτώσεις αυτές έχουν εξυπηρετηθεί επαναληπτικά.

Όσον άφορα την Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, ο Δήμος Λάρνακας γνωστοποιεί στο κοινό ότι θα εξυπηρετηθούν με επαναληπτικό εφοδιασμό όλες οι περιπτώσεις ανεξαιρέτως αναγκών.

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον σε δημότες της Λάρνακας, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή είναι άτομα τρίτης ηλικίας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους άτομο για να τους βοηθήσει και δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας.

 

Το πρόγραμμα στήριξης λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου κι επίσημων αργιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 8.30 π.μ. – 1.30 μ.μ., στα τηλέφωνα 24816568 και 97897694. Παράλληλα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας έχει δεχτεί πολλές νέες αιτήσεις το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης του κορωνοιού, οι οποίες αφορούν δημότες που έχουν επηρεαστεί άμεσα λόγω της κατάστασης.

Εν’ όψει του Πάσχα, η καθιερωμένη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους (στους κατόχους κάρτας), θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 9.30 π.μ. Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί δημόσια όλες τις εταιρείες, μονάδες και ανώνυμους δημότες, οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο το κοινωνικό παντοπωλείο αυτές τις δύσκολες μέρες.

Στη Δερύνεια
——————–
Στο μεταξύ, ο Δήμος Δερύνειας ανακοίνωσε ότι το λαϊκό παζαράκι της Επιτροπής Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας του δήμου θα συνεχίσει να εξυπηρετεί ευάλωτα άτομα με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλ. 23811000 και 99882596 για καλύτερο συντονισμό.
Επίσης, ο Δήμος Δερύνειας ανακοίνωσε ότι αφού έλαβε υπόψη τα σχετικά διατάγματα, τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και την αβεβαιότητα που επικρατεί, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε ν’ αναβάλει το 12ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Μαῒου 2020.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend