Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Κωστρίκης: «Αρκετοί έχουν μολυνθεί γιατί δεν έπαιρναν αποστάσεις»
Δρ. Κωστρίκης: «Αρκετοί έχουν μολυνθεί γιατί δεν έπαιρναν αποστάσεις»

Δρ. Κωστρίκης: «Αρκετοί έχουν μολυνθεί γιατί δεν έπαιρναν αποστάσεις»

 

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 33  από σύνολο 1703   εργαστηριακών διαγνώσεων.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα  695  (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

“Αρκετοί έχουν μολυνθεί γιατί δεν έπαιρναν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Το επαναλαμβάνουμε, ανάμεσά μας υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς”, δήλωσε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Λεόντιος Κωστρίκης.

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάριο Λοϊζου Στο ΓΝ Αμμοχώστου μέχρι τις 15:00 το απόγευμα νοσηλεύονταν  24 άτομα. Δόθηκαν δυο εξιτήρια.

Ο Δρ. Λοϊζου,  ανέφερε “ότι οι 20 χιλιάδες τεστ που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα θα καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Μέχρι να εξαφανιστεί ο ιός πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα”.

Αναφορικά με τη διενέργεια 20.000 τεστ και τις εργαστηριακές εξετάσεις, ο Λεόντιος Κωστρίκης αναφέρει ότι γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό. “Επίσης τα εργαστήρια που κάνουν τις εξετάσεις είναι πιστοποιημένα να κάνουν τη μοριακή ανάλυση και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επέμβει το Υπ. Υγείας για έλεγχο εάν γίνεται με το σωστό τρόπο”.

 

Send this to a friend