Home ΛΑΡΝΑΚΑ 6 Αραδιππιώτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορωνοϊό
6 Αραδιππιώτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορωνοϊό

6 Αραδιππιώτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορωνοϊό

 

 

Οι μέρες που διανύουμε είναι περίεργες και πρωτόγνωρες για όλους. Η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε το νησί μας εδώ και ένα μήνα περίπου και από τότε οι ζωές μας άλλαξαν, η καθημερινότητα μας διαφέρει και μέσα στο μυαλό μας απλά επικρατεί ένα χάος.

Δυστυχώς, υπάρχουν περιοχές του νησιού μας που επιβαρύνθηκαν με περισσότερα κρούσματα του ιού σε σχέση με άλλες περιοχές της Κύπρου. Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκεται και ο Δήμος Αραδίππου, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες κρατά την θλιβερή πρωτιά σε αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Πολλοί έσπευσαν να ρίξουν ευθύνες, να κατηγορήσουν, να τσουβαλιάσουν ανθρώπους και ενδεχομένως ολόκληρο τον Δήμο. Ωστόσο, από την πρώτη μέρα κιόλας, ο κόσμος της Αραδίππου ενώθηκε σαν μια γροθιά με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον ιό, αλλά και όλη την «λάθος» εικόνα που δημιουργήθηκε γύρω από τη κοινότητα.

 

Το larnakaonline επικοινώνησε με 6 Αραδιππιώτες οι οποίοι έγραψαν το δικό τους μήνυμα για την δοκιμασία που περνά ο τόπος τους.

«Η Αγία και Μεγάλη Βδομάδα που διανύουμε κορυφώνεται με την Ανάσταση του Κυρίου μας. Ευχή μας, με την Ανάσταση, να επιστρέψει στην κανονικότητα του και ο Δήμος μας, η Αραδίππου. Με πίστη λοιπόν και συλλογικότητα θα τα καταφέρουμε.»

Νικόλας Κάρουλλας

«Η Αραδίππου περνά τη δοκιμασία που περνά ο κάθε σκεπτόμενος και νομοταγής Κύπριος. Μένουμε σπίτι και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο με πολλή αγάπη εξ αποσπάσεως γιατί η αγάπη και η αλληλεγγύη πάντα περίσσευαν και περισσεύουν στο χωριό μας!!!»

Μάρω Παπακώστα

«Η κατάσταση στην Αραδιππου δεν διαφέρει από τις άλλες περιοχές της Κύπρου . Η Αραδιππου εμφάνισε νωρίς κάποια κρούσματα κυρίως από επαφές με ανθρώπους από το εξωτερικό και λόγω άγνοιας και έλλειψης μέτρων αυξήθηκαν. Οι άνθρωποι της Αραδιππου όμως εφάρμοσαν τα δέοντα μέτρα τα οποία όρισε το κράτος και η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά είναι διάχυτη. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι κατά του κοινού εχθρού και τα καλύτερα έρχονται με πίστη, υπομονή και επιμονή!»

Βασίλης Αρτεμίου

«Ο τόπος μας αλλά και ο κόσμος όλος ζει πρωτόγνωρες στιγμές με την εμφάνιση αυτής της πανδημίας που μας έχει οδηγήσει όλους στον εγκλεισμό σε μια προσπάθεια αποφυγής της διασποράς της. Η Αραδιππου μας, δεν έμεινε αλώβητη σε αυτό τον ιό καθώς αρκετά κρούσματα έχουν εμφανιστεί και στην κοινότητα μας. Ορισμένες στιγμές η κοινότητα βρέθηκε και στο επίκεντρο των γεγονότων . Με σύνεση όμως, αυτοπειθαρχεία και συλλογικότητα θα τα καταφέρουμε και ευχόμαστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία όλοι γέροι, υγιείς και σοφότεροι, έχοντας επαναπροσδιορίσει τις αξίες στη ζωή μας! Ενωμένοι σαν μια γροθιά, τόσο ως Δήμος Αραδιππου όσο και ως χώρα θα τα καταφέρουμε! Ο καθένας από εμάς, ας συμβάλει με τον πιο απλό τρόπο και να στηρίξει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λειτουργών υγείας που δίνουν μάχη με τον αόρατο εχθρό.»

Μάριος Έλληνας

«Μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε την Αραδίππου και αγαπάμε και τους συνανθρώπους μας.Κι αν χάσαμε την Άνοιξη δεν φοβόμαστε .Θα’ ρθεί το Καλοκαίρι …Πάντα μέσα από μαύρα σύννεφα πέφτει κρυστάλλινη βροχή!»

Νίκη Πύργου Νικολάου

«Ο καναπές σου, η συνενοχή σου», έλεγε ο πατέρας μου πιο παλιά.  Τώρα πια «Ο καναπές σου είναι η σωτηρία σου! Η νέα μορφή κοινωνικής υπευθυνότητας, που καλούμαστε να τηρήσουμε όλοι για να έχουμε την υγειά μας. «Άγχος, ανία, σύγχυση, θυμός μας κατακλύζουν, καθώς οι συνθήκες  ζωής  που διανύουμε αυτές τις μέρες  είναι πρωτόγνωρες για όλους. Μια κατάσταση που μερικές βδομάδες πριν έμοιαζε κάτι μακρινό, κι όμως κτυπά επίμονα τώρα πια και την πόρτα του δικού μας χωριού, της Αραδίππου. Στο τέλος κάθε δοκιμασίας άλλωστε βγαίνουμε δυνατότεροι και σοφότεροι. Ίσως να είναι και η ευκαιρία μας να μάθουμε να εκτιμούμε αυτά που, αυτονόητα, είναι και τα πιο σημαντικά.  Όταν συνειδητοποιείς ότι οι δικοί σου άνθρωποι και ιδιαίτερα γονείς και παππούδες είναι τόσο κοντά σε ένα άδοξο τέλος, αντιλαμβάνεσαι την αξία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για σένα.»

Βασιλεία Ευαγγέλου

 

Send this to a friend