Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αρμεύτης: Οι αναπνευστήρες δεν θα λύσουν το πρόβλημα – Τι πρέπει να γίνει
Αρμεύτης: Οι αναπνευστήρες δεν θα λύσουν το πρόβλημα – Τι πρέπει να γίνει

Αρμεύτης: Οι αναπνευστήρες δεν θα λύσουν το πρόβλημα – Τι πρέπει να γίνει

 

 

Πρέπει να υιοθετήσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού δημόσιας υγείας της Ελλάδας , οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της νόσου γιατί μας δίνουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, να μπορούμε να ξεκινήσουμε θεραπεία με τον συνδυασμό χλωροκίνης και αζιθρομυκίνης, ανέφερε ο Πνευμονολόγος, Χάρης Αρμεύτης, μιλώντας για τους ασθενείς με κορωνοϊό, στην  εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».
Αυτό τον συνδυασμό πρέπει να τον χορηγήσουμε όπου ενδείκνυται από την αρχή, τόνισε.
Κυρίως η χλωροκίνη, σύμφωνα με μελέτες, μειώνει τον πολλαπλασιασμό του ιού και δείχνει κλινική βελτίωση μετά από επτά μέρες χορήγησης, είπε.
Το άλλο σημαντικό, είπε, ασθενείς που διαγιγνώσκονται με τον ιό, πρέπει να τυγχάνουν ιατρικής εκτίμησης και όχι από το τηλέφωνο, για να μπορούμε να έχουμε άποψη της πορείας της νόσου και εκεί που χρειάζεται η παραπομπή για νοσηλεία να γίνεται εγκαίρως.
Όταν έρθει ένας ασθενής που είναι στο σπίτι και τα συμπτώματα του υποεκτιμούνται και μπαίνει με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ, η πρόγνωση αυτού του ασθενούς είναι κακή, τόνισε, προσθέτοντας ότι η μάχη πρέπει να κερδηθεί πριν τις ΜΕΘ.
Όσον αφορά την πνευμονία που προκαλεί ο ιός, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε πως παγκοσμίως είναι η τέταρτη αιτία θανάτου.
Όσους αναπνευστήρες και αν φέρουμε δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, ανέφερε.
Πρέπει να κινηθούμε άμεσα στη δημιουργία νοσοκομείων μόνο για τον ιό, πρόσθεσε.

Send this to a friend