Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε αυτοπεριορισμό δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές
Σε αυτοπεριορισμό δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές

Σε αυτοπεριορισμό δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές

Σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό οδηγούνται με αυστηρές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ο δημοσιογράφος Πέτρος Μελαϊσης και κινηματογραφιστής του κρατικού καναλιού, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα είχαν επισκεφθεί τους χώρους καραντίνας στις Πλάτρες και συνομίλησαν με άτομα που επέστρεψαν στην Κύπρο από το εξωτερικό και οδηγήθηκαν κατευθείαν στην απομόνωση, ως προληπτικό μέτρο για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο philenews ο Πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ, Σάββας Αριστοδήμου ο δημοσιογράφος και ο κινηματογραφιστής αποχώρησαν ήδη από τους χώρους καραντίνας, ενώ ειδοποιήθηκαν και από τη διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά να πάνε κατευθείαν στα σπίτια τους και να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρας, όπως ακριβώς είναι και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Την ίδια ώρα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάβασή τους στις Πλάτρες οδηγείται σε απολύμανση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια του ΡΙΚ να αποστείλει τηλεοπτικό συνεργείο στους χώρους καραντίνας σχολιάστηκε αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε αναστάτωση εντός του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Σημειώνεται ότι τους χώρους καραντίνας επισκέφθηκαν σήμερα πέραν από το ΡΙΚ, δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές από άλλα δύο τηλεοπτικά κανάλια, οι οποίοι επίσης ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Βίντεο από το ρεπορτάζ του ΡΙΚ στους χώρους καραντίνας

 

Πηγή: philenews

Send this to a friend