Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Κοροναϊός: Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 213-9.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κοροναϊός: Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 213-9.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός: Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 213-9.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

 

 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Εν πτήσει προς τη Βρετανία αεροσκάφος με υπηκόους του ΗΒ

 

Αεροσκάφος το οποίο θα επαναπατρίσει πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απογειώθηκε από την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας περί τις 04:00 [ώρα Ελλάδας] σήμερα, ενημέρωσε η βρετανική πρεσβεία με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κατά νεότερο επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Υγείας, 213 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ουχάν. Σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήκαν, ενώ άλλοι 102.000 έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη Ρώμη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πριν λίγο ότι στην Ρώμη επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κοροναϊού.

Πρόκειται για δύο Κινέζους τουρίστες οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμειναν οι δύο τουρίστες έχει σφραγιστεί και μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι η Ιταλία διακόπτει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Κίνα.

Η επιδημία «βρίσκεται υπό έλεγχο» δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη πως οι ΗΠΑ εργάζονται πολύ στενά με την Κίνα για την επιδημία του κοροναϊού, λέγοντας πως πιστεύει ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά (με την Κίνα) και με πολλούς άλλους ανθρώπους και με πολλές άλλες χώρες» στην καταπολέμηση της επιδημίας, τόνισε ο Τραμπ σε μια ομιλία του σε ένα εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στο Γουόρεν στο Μίσιγκαν.

«Πιστεύουμε ότι το έχουμε θέσει υπό έλεγχο. Έχουμε λίγα προβλήματα σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Γερμανία: Πέμπτο κρούσμα επιβεβαίωσαν οι αρχές

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα.

Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

«Αυτό αφορά έναν εργαζόμενο στην εταιρεία Στάρνμπεργκ, στην οποία εργάζονται οι τέσσερις άλλοι νοσούντες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του γερμανικού κρατιδίου, προσθέτοντας πως επιπλέον πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα την Παρασκευή.

Η Turkish Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς την Κίνα

Η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Μπιλάλ Εκσί, διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα – Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν – αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αργά την Πέμπτη, ο ΠΟΥ αποφάσισε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κινεζικού ιού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους.

“Η χώρα έχει την πίστη και τη δυνατότητα να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της επιδημίας”

Η Κίνα έχει αυτοπεποίθηση πως διαθέτει το αναγκαίο έμψυχο και άψυχο δυναμικό για να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του νέου κοροναϊού, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Χουά Τσουνγίνγκ αντιδρώντας στην ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που οφείλεται στον 2019-nCoV σε κρίση δημόσιας υγείας παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Η Χουά Τσουνγίνγκ διαβεβαίωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον ΠΟΫ για να εγγυηθεί την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα, στην περιφέρεια και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 212 ανθρώπους στην Κίνα. Ο κοροναϊός έχει προσβάλει πάνω από 8.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend