Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τα απίστευτα καμουφλαρίσματα «θανάτου» – Φουκούδες, κάρβουνα, καναπέδες
Τα απίστευτα καμουφλαρίσματα «θανάτου» – Φουκούδες, κάρβουνα, καναπέδες

Τα απίστευτα καμουφλαρίσματα «θανάτου» – Φουκούδες, κάρβουνα, καναπέδες

 

 

Πρωτοφανής για την δεκαετία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο εντοπισμός ναρκωτικών τύπου MDMA σε 200 φουκούδες, που αναχώρησαν απ’ το λιμάνι Λεμεσού και εντοπίστηκαν στην μακρινή Αυστραλία.

Αυτή δεν είναι όμως η μοναδική φορά που οι ναρκέμποροι και οι μεσολαβητές τους μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να κρύψουν ναρκωτικά.

2009 – Τα κάρβουνα που τελικά ήταν ναρκωτικά

 

Μέλη της ΥΚΑΝ πραγματοποίησαν έφοδο σε ανοικτό χώρο και διενήργησαν έρευνα σε εμπορευματοκιβώτιο που εκφόρτωναν οι ύποπτοι στο Κίτι, όταν προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα κάρβουνα, που ήταν συσκευασμένα σε σακούλες, υπήρχαν συσκευασμένα ναρκωτικά και συγκεκριμένα κάνναβη. Μετά από συντονισμένες έρευνες των Αρχών σε διάφορα υποστατικά εντοπίστηκε συνολική ποσότητα ναρκωτικών στα 113 κιλά κάνναβης και ρητίνης κάνναβης.

2018 – Τα παιχνίδια που έκρυβαν ναρκωτικά

63 κιλά κάνναβης από Θεσσαλονίκη έφθασαν Κύπρο μέσα σε παιχνίδι κερματοδέκτη τύπου γερανός. Η μεγάλη ποσότητα εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες της ΥΚΑΝ σε αποθήκη εταιρίας στην βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

2014 – Καναπές με 30 κιλά κάνναβης

Μέλη της ΥΚΑΝ, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τελωνείου και της Αρχής Λιμένων διεξήγαγαν έρευνες σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφθασε στην Κύπρο από λιμάνι άλλης Ευρωπαϊκής χώρας.

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε τοιχώματα καναπέ, 36 συσκευασίες που περιείχαν 30 περίπου κιλά κάνναβης, καθώς επίσης και μια συσκευασία που περιείχε κρυσταλλική ουσία βάρους 1,100 γραμμαρίων περίπου, που πιστεύεται ότι είναι συνθετικά ναρκωτικά.

Ρεπορτάζ του Sigmalive τον περασμένο Μάρτιο, κατέγραφε τις απανωτές επιτυχίες της ΥΚΑΝ για τον χρόνο που φεύγει. Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ έγινε αναφορά από έγκυρες πηγές, οι οποίες εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τόσο ως προς τις ποσότητες που εντοπίζονται όσο και από τον τελικό προορισμό των δεμάτων θανάτου. «Τρύπα» στο ζήτημα θεωρείται και η διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend