Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αιχμηρή ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για Νοσοκομείο – Λιμάνι
Αιχμηρή ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για Νοσοκομείο – Λιμάνι

Αιχμηρή ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για Νοσοκομείο – Λιμάνι

 

 

Κενό γράμμα αποδεικνύονται, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ Λάρνακας, οι δεσμεύσεις Νίκου Αναστασιάδη για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Λάρνακας, ειδικά για τα θέματα λιμανιού – μαρίνας, του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου και για τις πανεπιστημιακές σχολές. Και στα τέσσερα αυτά μείζων ζητήματα, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται ξεπερνούν κάθε λογική.

Με αφορμή τη νέα παράταση που το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έδωσε στον εργολάβο της νέας πτέρυγας του γενικού νοσοκομείου, προκειμένου να αποπερατώσει το έργο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2020 (πρόκειται για ένα τετραώροφο κτήριο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013), η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του για την πορεία που ακολουθεί το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας υπενθυμίζει πως πρόκειται για έργο κομβικής σημασίας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και για τον τομέα της Υγείας γενικότερα, το οποίο ξεκίνησε το 2013 και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα έπρεπε να παραδοθεί εντός του 2016. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι κατά την επίσκεψή του στη Λάρνακα τον Ιούλιο του 2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαβεβαιώσει τους Λαρνακείς ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν τον Απρίλιο του 2018…

 

Κι ενώ η τελευταία παράταση που είχε δοθεί στον εργολάβο του έργου εξέπνεε στις 15 Νοεμβρίου 2019, τέσσερις μέρες πριν η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ήλθε στη Λάρνακα κι εξήγγειλε νέα παράταση μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου. «Μπουχτίσαμε από δεσμεύσεις που αποδεικνύονται γράμμα κενό. Καλούμε τους κυβερνώντες να σεβαστούν τον κόσμο της επαρχίας Λάρνακας που υποφέρει από την ανικανότητα της κυβέρνησής τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανησυχίες για λιμάνι

——————————

Όσον αφορά το άλλο πολύκροτο θέμα που ανησυχεί τη Λάρνακα, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην τελική συμφωνία κυβέρνησης – ισραηλινής κοινοπραξίας για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, το τελευταίο επιχείρημα που προβάλλεται από το αρμόδιο υπουργείο, ότι το θέμα «κολλά» στη Νομική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την ετοιμασία γνωματεύσεων επί της σύμβασης παραχώρησης και την επισύναψη δικλείδων ασφαλείας ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του δημοσίου, η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ εκτιμά ότι αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος καθυστέρησης του όλου project. Το ΑΚΕΛ Λάρνακας θεωρεί το πιο πάνω επιχείρημα που προβάλλεται ως άκρως ανησυχητικό και καλεί το κράτος να συμπεριφερθεί πιο υπεύθυνα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend