Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο σύζυγος δίνει μάχη για τη ζωή και η μάνα παλεύει μόνη της για τα παιδιά της
Ο σύζυγος δίνει μάχη για τη ζωή και η μάνα παλεύει μόνη της για τα παιδιά της

Ο σύζυγος δίνει μάχη για τη ζωή και η μάνα παλεύει μόνη της για τα παιδιά της

Κραυγή απόγνωσης από μια πολύτεκνη άνεργη μάνα, που απέμεινε μόνη και αβοήθητη για ν’ αναθρέψει τα έξι ανήλικα παιδιά της. Πρόκειται για την Έλενα Ζαχαρίου, στο συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Λάρνακας, για την περίπτωση της οποίας, η ιστοσελίδα μας ασχολήθηκε και τον περασμένο Ιούλιο, προβάλλοντας το πρόβλημα της οικογένειας, που ζούσε σε μία τρώγλη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Από τότε, όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν, για την πολυμελή οικογένεια, αφού ο σύζυγος της Έλενας, Χρίστος Ζαχαρίου, υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 18 Σεπτεμβρίου κι έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Καρδιολογική Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα, δε, με τις επίσημες εκθέσεις των θεράποντων γιατρών, ο Χρίστος παραμένει σε κώμα και το εγκεφαλογράφημα, στο οποίο υποβλήθηκε κατέδειξε ότι υπέστη εγκεφαλική βλάβη. Ως εκ τούτου, η διάρκεια νοσηλείας του δεν μπορεί να προβλεφθεί και δεν αναμένεται να είναι σε θέση να εργαστεί ξανά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα… Ο Χρίστος ήταν το στήριγμα της πολυμελούς οικογένειας και πλέον με την νοσηλεία του στο νοσοκομείο η σύζυγος και τα έξι ανήλικα παιδιά τους ουσιαστικά έμειναν ξεκρέμαστοι.

Η οικογένεια ζει σ’ ένα εντελώς ακατάλληλο διαμέρισμα στην πολυκατοικία 3 της πλατείας Αγ. Αναργύρων, πολυκατοικία που προορίζεται για κατεδάφιση. Ηλεκτρικό ρεύμα εξασφαλίζει από γειτονική κατοικία. Τα παιδιά διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες. Η οικογένεια συντηρείται με το Επίδομα Τέκνου (850 ευρώ) και με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (685 ευρώ). Χρήματα, όμως, που δεν αρκούν για να μεγαλώσουν έξι ανήλικα παιδιά. «Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση», ομολογεί η Έλενα, η οποία ζητά τη βοήθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και του απλού κόσμου όχι μόνο οικονομική, αλλά και για να εξευρεθεί επιτέλους ένα πιο κατάλληλο σπίτι για τα παιδιά της. «Πλέον δεν έχουμε το στήριγμά μας. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει ο σύζυγός μου πίσω και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται. Δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορέσει ποτέ ξανά να εργαστεί. Οι γιατροί δεν είναι αισιόδοξοι. Έμεινα ολομόναχη με έξι παιδιά μέσα σε μία τρώγλη.

 

 

Ζητούμε τουλάχιστον πιο κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, αλλά όσα σπίτια μας έχουν υποδείξει, τα ενοίκια είναι από 700 ευρώ και άνω μηνιαίως. Πώς μπορώ από μόνη μου να αναθρέψω έξι παιδιά που πάνε σχολείο κι έχουν έξοδα, όταν θα πληρώνω κάθε μήνα ενοίκιο 700 ευρώ;», διερωτήθηκε η πολύτεκνη μάνα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend