Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενοποίηση παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού
Ενοποίηση παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού

Ενοποίηση παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού

Την επίσπευση των διεργασιών ζητούν οι βουλευτές Λάρνακας, προκειμένου να τεθεί για συζήτηση ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής το πάγιο αίτημα της Λάρνακας που αφορά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού, με την κατασκευή παραλιακού δρόμου που να περνά πίσω από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Όπως πληροφορούμαστε, το θέμα είναι γραμμένο για συζήτηση από… το 2016 στην επιτροπή Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να γίνει κατορθωτή η συζήτηση του θέματος. Εδώ και πολλά χρόνια η Λάρνακα ζητά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού, χωρίς μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα να αντικριστεί με θετικό φακό από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα. Εξού και όλο αυτό το διάστημα το θέμα παρέμενε στον «πάγο».

Η κατασκευή ενός νέου παραλιακού δρόμου, που θα ξεκινά από το σημείο όπου ολοκληρώνεται το παραλιακό μέτωπο Μακένζι, παρά το αεροδρόμιο και θα κατευθύνεται προς την παραλιακή περιοχή του Μενεού, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην δυτική περιφέρεια της Λάρνακας και θα διανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

 

 

Με την κατασκευή ενός τέτοιου δρόμου ο χρόνος μετάβασης από το Μακένζι προς το Μενεού και κατ’ επέκταση στις δυτικές κοινότητες Περβολιών, Κιτίου, Δρομολαξιάς θα είναι μόλις μερικά λεπτά, ενώ σήμερα οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το δρόμο αεροδρομίου (λεωφόρο Αρτέμιδος), διανύοντας μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση και σπαταλώντας μεγαλύτερο χρόνο που πλησιάζει τα 15 λεπτά.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend