Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε αχρησία βρίσκεται εδώ και περίπου τέσσερις μήνες η κινητή φωτογραφική μηχανή στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η οποία εξυπηρετεί συνταξιούχους, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες για την έκδοση ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων.

Συνέπεια του πιο πάνω γεγονότος είναι η μεγάλη ταλαιπωρία για όλο αυτόν τον κόσμο, ενώ διάφορα έγγραφα που χρειάζονται για διευθέτηση συντάξεων και άλλων θεμάτων δεν μπορούν να συμπληρωθούν, λόγω της μη έκδοσης των φωτογραφιών των αιτητών που απαιτούνται.

Όλα τα πιο πάνω μας τα έχει διαβεβαιώσει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λ/κας κ. Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος έχει γίνει λήπτης παραπόνων από δεκάδες άτομα.

 

Πρώτη ανάμεσα στις παραλιακές πόλεις της Κύπρου συγκαταλέγεται η Λάρνακα σε επαναλαμβανόμενους ξένους τουρίστες σε ποσοστό 60% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας προβάλει αυτή την πρωτιά στην καμπάνια της με σλόγκαν «They Always Come Back», με κεντρικό σύμβολο τα φλαμίγκο, τα οποία κάθε χρόνο, το χειμώνα, επιστρέφουν στις αλυκές της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν διαχρονικά οι ξένοι επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους αναφέρονται με πολύ καλά σχόλια για τις ασφαλείς παραλίες της Λάρνακας και για την φιλικότητα των κατοίκων τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στη Λάρνακα νιώθουν σαν στο σπίτι τους».

Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι, για τους οποίους η Λάρνακα διατηρεί την πρωτιά στους επαναλαμβανόμενους τουρίστες. Η πλειοψηφία των τουριστών προτιμούν να επισκέπτονται τη Λάρνακα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στα πλαίσια του προγράμματος της τοπικής εταιρείας τουρισμού με την ονομασία «Larnaka’s Loyal Friends», τιμήθηκαν πρόσφατα επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες από την Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παράγοντες της Λάρνακας ξεκίνησαν τις βραβεύσεις επαναλαμβανομένων τουριστών από τη δεκαετία του 1980!

 

 Και τέλος «Η Νεραΐδα και το Παλικάρι” του Λάκη Μιχαηλίδη, έρχεται ξανά Κύπρο για πρώτη φορά στο θέατρο και συγκεκριμένα στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας σήμερα Τετάρτη στις 9.00 το βράδυ  με τριανταμελή ομάδα ηθοποιών  χορευτών και μουσικών. Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργου Βάλαρη. Γενική είσοδος €25.

 

Send this to a friend