Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού στις Αγγλισίδες
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού στις Αγγλισίδες

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού στις Αγγλισίδες

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο εργοστάσιο παραγωγής λαδιού με την ονομασία «Ο Βασιλιάς της Ελιάς», στο χωριό Αγγλισίδες. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3μ.μ. και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν δύο βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρνακας, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και οχήματα της ΕΜΑΚ Κοφίνου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέλιος Νέστορος δήλωσε ότι επειδή η περιοχή όπου λειτουργούσε το εργοστάσιο συνορεύει με δασική έκταση, απογειώθηκε για να συμμετάσχει στο έργο της κατάσβεσης αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ενώ δόθηκαν οδηγίες για ν’ απογειωθεί και αεροσκάφος της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Για περίπου δύο ώρες οι πυροσβέστες που έσπευσαν επί τόπου έδιναν μάχη για να περιοριστεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στην παρακείμενη δασική περιοχή. Λόγω των υλικών που υπήρχαν εντός του εργοστασίου, σε κάποια στιγμή η φωτιά φάνηκε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Γύρω στις 5μ.μ. η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα παρέμειναν στην περιοχή για προληπτικούς λόγους μέχρι και τις βραδινές ώρες. Την ώρα της πυρκαγιάς υπήρχαν εργάτες εντός του εργοστασίου, οι οποίοι όμως πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

 

 

Οι εξετάσεις στην σκηνή αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend