Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Χοιροκοιτία αποκτά Μουσείο Καλαθοπλεκτικής
Η Χοιροκοιτία αποκτά Μουσείο Καλαθοπλεκτικής

Η Χοιροκοιτία αποκτά Μουσείο Καλαθοπλεκτικής

Ένα διαφορετικό μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στη Χοιροκοιτία. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο καλαθοπλεκτικής κι επίδειξης παρασκευής χαλουμιού, μια πρωτοβουλία του τεχνίτη Πέτρου Νικολάου, ο οποίος δηλώνει παθιασμένος με την τέχνη της καλαθοπλεκτικής και άρχισε να ασχολείται επαγγελματική μ’ αυτήν εδώ κι έξι χρόνια.

Το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του μέχρι τον προσεχή Ιούλιο σ’ ένα παραδοσιακό, πετρόκτιστο κτίσμα του 1850, στον παραδοσιακό πυρήνα της κοινότητας.

Το θέμα παρουσιάζεται στο καλοκαιρινό δελτίο τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, με τον Πέτρο Νικολάου να δηλώνει ενθουσιασμένος που θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί στον δικό του χώρο ομάδες ξένων επισκεπτών, στους οποίους θα παρουσιάζει διάφορα είδη καλαθιών, πανεργιών, ταλαριών και άλλων κυπριακών παραδοσιακών αντικειμένων.

 

 

Εκτός, όμως, από την υπέροχη αυτή τέχνη, θα παρουσιάζει στους ξένους τουρίστες και τον τρόπο παρασκευής του χαλουμιού στο ταλάρι, μέσα σ’ ένα αυθεντικό κυπριακό περιβάλλον.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend