Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ποινή φυλάκισης, 5 χρόνων επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, στον πρώην δημοτικό γραμματέα Λευτέρη Εμπεδοκλή 58 χρονών από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο 58χρονος κατηγορείτο ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, έλαβε από επιχειρηματία το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ,  για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζυ.

 

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης και για 29χρονο ελλαδίτη, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο επιχείρησε να εισάγει, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, περίπου 16,5 κιλά κάνναβης.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 12 χρόνων, θέλοντας με την ποινή αυτή να στείλει το γενικό μήνυμα ότι τα δικαστήρια πρέπει να επιβάλλουν αυστηρές ποινές, ώστε να δίνεται το μήνυμα σε όλους τους επίδοξους μεταφορείς ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, ότι ανάλογη θα είναι η αντιμετώπισή τους.

Περαιτέρω, το κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι ο 29χρονος, υπό την ιδιότητα του μεταφορέα, ήταν μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών μ’ έδρα το εξωτερικό και διακινήθηκε μέσα από τρία αεροδρόμια. Παρόλο που τα ναρκωτικά δεν ανήκαν σ’ αυτόν, το γεγονός ότι θα τα παρέδιδε σε τρίτο πρόσωπο στην Κύπρο, έναντι αμοιβής, φανερώνει ότι ήταν αναμεμιγμένος σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, ανεξάρτητα από τ’ ότι δεν ήταν ο ιθύνων νους στο όλο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την επιμέτρηση της ποινής το δικαστήριο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι 29χρονος Ελλαδίτης αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές μετά την σύλληψή του και αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες αναφορικά με το κύκλωμα ναρκωτικών για το οποίο εκτελούσε χρέη μεταφορέα.

 

Συγγενείς και φίλοι των τέως διαχειριστών της γνωστής αίθουσας δεξιώσεων Κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι διαμαρτυρία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη του ΕΛΑΜ. Κάποια στιγμή άτομα που μετείχαν στην διαμαρτυρία, ανήρτησαν τουρκική σημαία στην περίφραξη του κτιρίου.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονταν, για την ενέργεια της κυβέρνησης, για την ανάκτηση από τον Κηδεμόνα Τ/κ Περιουσιών, του τεμαχίου γης, όπου βρίσκεται ο πολυχώρος.

Σε δηλώσεις του ο ένας εκ των διαχειριστών κ. Αντρέας Ματόλης, υποστήριξε ότι η ανάκτηση είναι άκυρη και μας παρουσίασε μάλιστα σειρά εγγράφων, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση του είχε ανανεώσει κάποιες άδειες λειτουργίας, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου τον Ιανουαρίου 2016. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως, η οποία ζήτησε την συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας, ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Στην όλη εκδήλωση παρευρέθηκαν γύρω στα 100 άτομα.

Send this to a friend