Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στις 3 Νοεμβρίου στον Αγιο Γεώργιο στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου
Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στις 3 Νοεμβρίου στον Αγιο Γεώργιο στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου

Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στις 3 Νοεμβρίου στον Αγιο Γεώργιο στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου

 

 

Θεία Λειτουργία θα τελεστεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Κοινότητα Πραστειού Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση  της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «έχει εγκριθεί αίτημα που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το Σαββάτο, 3 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη κοινότητα Πραστειού Αμμοχώστου».

Εξάλλου ανακοίνωση της κατεχόμενης Κοινότητας αναφέρεται ότι «με την ευκαιρία συμπλήρωσης 44 χρόνων κατοχής και προσφυγιάς καθώς και της γιορτής του πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Πραστειού, το Κοινοτικό Συμβούλιο , το Προσφυγικό Σωματείο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Πραστειού Αμμοχώστου, οργανώνουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου  προσκηνυματική επίσκεψη και λειτουργία της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στη κατεχόμενη Κοινότητα».

 

Ο εκκλησιασμός θα αρχίσει στις 08:15 το πρωί και τη Θεία Λειτουργία θα τελέσουν ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας- Αμμοχώστου και ιερείς της Κοινότητας Πραστειού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο τέλος της Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο για όλους τους χωριανούς που απεβίωσαν στη προσφυγιά και θα αναπεμφθεί δέηση για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και τρισάγιο στο Κοιμητήριο».

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 06.00 το πρωί από την Αυδήμου, το Δημαρχείο Δρομολαξιάς στις 07.15 και από την αίθουσα δεξιώσεων «Ριζοελιά» στην Αραδίππου στις 07.45 το πρωί του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση στην αίθουσα δεξιώσεων «Ριζοελιά» στην Αραδίππου όπου θα παρουσιαστεί σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα γίνει κλήρωση δώρων.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πραστειού καλεί «όλους τους Πραστίτες και φίλους της Κοινότητας που επιθυμούν να μεταβούν για τη Θεία Λειτουργία και να συμμετάσχουν στη συνεστίαση, να επικοινωνήσουν για κρατήσεις θέσεων στην  Νίτσα Αντωνάκη Τσιάκκιρου στο τηλεφώνου 99918241».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Send this to a friend