Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτά είναι τα 14 καλύτερα ελληνικά νησιά
Αυτά είναι τα 14 καλύτερα ελληνικά νησιά

Αυτά είναι τα 14 καλύτερα ελληνικά νησιά

«Τα 14 καλύτερα ελληνικά νησιά» παρουσιάζει σε κείμενό της στη σελίδα του Conde Nast Traveller η Ρέιτσελ Χάουαρντ, η οποία χαρακτηρίζεται ως «τακτική ταξιδιώτης» στα νησιά.

Σύμφωνα με το κείμενο, λοιπόν, τα καλύτερα ελληνικά νησιά είναι τα εξής:

Ύδρα: «Ποιος νοιάζεται που καλά καλά δεν υπάρχουν παραλίες; Μπορείς πάντα να βρεις έναν βράχο για να βουτήξεις στα πιο καθαρά νερά του κόσμου».

Κέρκυρα: «Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα είναι μια γοητευτική συνάντηση βενετικών, βρετανικών και γαλλικών αποικιακών επιρροών».

Μύκονος: «Προσελκύει γκλαμουράτους ηδονιστές από τη δεκαετία του 1960»

Κεφαλονιά: «Το “Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι έφερε την Κεφαλονιά στο προσκήνιο το 2001. Το τοπίο εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες»

Σαντορίνη: «Μια ηφαιστειακή έκρηξη ανατίναξε την καρδιά της Σαντορίνης πριν 3.500 χρόνια, αφήνοντας πίσω παραλίες με μαύρη άμμο, κατακόρυφα βράχια σε ψυχεδελικές αποχρώσεις και φήμες για την Ατλαντίδα».

Ζάκυνθος: «Έχει αποτινάξει τη φήμη της ως προορισμός για άντρες που κάνουν tour (αρκεί να αποφύγετε τον Λαγανά), παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας»

Κρήτη: «Αρχαία ερείπια, χιονισμένες κορυφές και αμέτρητες παραλίες. Ο ήλιος είναι εγγυημένος όλον τον χρόνο, αλλά ειδικά η άνοιξη είναι πανέμορφη»

Ρόδος: «Όταν ο συγγραφέας Λόρενς Ντουρέλ έφτασε στη Ρόδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βρήκε ένα νησί κατεστραμμένο από αιώνες σταυροφόρων και κατακτηρών. Όπως ο πεσμένος Κολοσσός, ήταν μια “Ρόδος σπασμένη σε ένα εκατομμύριο κομμάτια, που περίμενε να ξαναχτιστεί”. Έκτοτε η Ρόδος έχει επανεφεύρει τον εαυτό της ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας»

Σύμη: «Η μικρή Σύμη έχει το πιο όμορφο λιμάνι στην Ελλάδα»

Νάξος: «Δεν είναι να απορεί κανείς που ο Ηρόδοτος περιέγραψε τη Νάξο ως “το πιο ευτυχισμένο από τα νησιά”»

Τήνος: «Έχει πάνω από 50 νησιά, και το καθένα ανταγωνίζεται τα άλλα για τον τίτλο του ομορφότερου όλων»

Άνδρος: «Αντίθετα με τους κατάξερους γείτονές της στις Κυκλάδες, η Άνδρος έχει εντυπωσιακά πλούσια βλάστηση. Οι αρχαίοι Έλληνες την έλεγαν Υδρούσα, λόγω των πολλών καταρρακτών και πηγών της»

Σίφνος: «Οφείλει τη φήμη της στη γαστρονομία στον Νικόλα Τσελεμεντέ, που έγραψε το πρώτο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής το 1910. Ξεχάστε το σουβλάκι και τον μουσακά: Εδώ οι ρεβυθοκροκέτες και η καβουρντισμένη κάππαρη είναι σταθερές στις ταβέρνες».

Αστυπάλαια: «Μια αναδρομή σε πιο χαλαρούς, αργούς και στοιχειώδεις τρόπους ζωής, είναι εξαιρετικά ευπρόσιτη (πτήσεις μιας ώρας ημερησίως από την Αθήνα)»

Πάτμος: «Έχει μια απροσδιόριστη je ne sais quoi- έναν εξώκοσμο χαρακτήρα που πηγάζει από το μεσαιωνικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη»

Send this to a friend