ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο διάλογος με τον νεαρό που τσακίζει κόκαλα – «Εν έσιει κάποιον που να μου συμφέρει…» – VIDEO
Τα μηνύματα των εκλογών δεν προέρχονται μόνο από τους αριθμούς, τα στατικά και τις συναφείς αναλύσεις.
Του Φάνη Μακρίδη
Αυτό που θα έπρεπε να θέσουμε υπό το μικροσκόπιο μετά την πρώτη Κυριακή, είναι ο τρόπος που προσέγγισαν οι νέοι τις εκλογές.
Οι οποίοι νέοι, παρά την αφέλεια που μπορεί να τους χαρακτηρίζει, έχουν ένα μεγάλο προσόν. Μπορούν να αποδώσουν με μια-δυο φράσεις την πραγματικότητα, χάρη στον αυθορμητισμό τους και την αφοπλιστική τους ειλικρίνεια. Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια λέει ο θυμόσοφος λαός. Και όχι άδικα.
Σε ένα από τα ομολογουμένως αξιόλογα τηλεοπτικά ρεπορτάζ του ΡΙΚ την Κυριακή (28/01) δόθηκε το βήμα στη νεολαία. Μπορεί να φαινόταν ως ένα ευχάριστο τηλεοπτικό θεματάκι, όμως κάθε άλλο… Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς σκέφτεται ο νεαρός ψηφοφόρος που βρίσκεται στις καφετέριες. Ένας απ΄ αυτούς, λοιπόν, με την ειλικρίνειά του ξεγύμνωσε τους πολιτικούς.
«Εν θα πάω να ψηφίσω» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Μηλιώτου.
Κι όταν ρωτήθηκε γιατί κατέληξε σ΄ αυτή την απόφαση, απάντησε: «Εν έσιει κάποιον που να μου συμφέρει να τον ψηφίσω».
«Δεν είναι τι μας συμφέρει, αλλά τι συμφέρει στον τόπο» ήταν η λογική επισήμανση της δημοσιογράφου.
«Αφού πλέον εν έσιει κανέναν που να κάμνει κάτι που να συμφέρει στον τόπο, να ψηφίσω τουλάχιστον κάτι που να συμφέρει εμένα», ανταπάντησε ο νεαρός.
Και συνέχισε: «Επειδή ούλλοι φκαίνουν τζιαί λαλούν ότι έκαμε λάθος ο άλλος, τζιαί εν λαλούν τι εννά κάμουν. Άρα ήνταλως εννά ξέρω εγώ ήντα που εννά κάμω;».
Δυο πράγματα κρατούμε απ΄ όσα είπε:
1.Ο νέος εισπράττει πως η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι συνυφασμένη με την πελατειακή σχέση που έχουν «κτίσει» τα κόμματα τόσα χρόνια.
2.Οι πολιτικοί δεν εκφράζουν ξεκάθαρες θέσεις. Αναλώνονται στο να επισημαίνουν λάθη των αντιπάλων, παραλείποντας να λένε ποιο είναι το σωστό.
Για μας αυτό είναι ένα μήνυμα, που πρωτίστως θα πρέπει να απασχολήσει τους πολιτικούς μας. Αν και αυτοί τώρα, θα ασχολούνται με ποσοστά, ενδεχόμενες συμμαχίες και στατιστικές αναλύσεις…
Πηγή: tothemaonline.com