Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το Δικαστήριο για έδοση διαταγμάτων κράτησης των τριών συλληφθέντων, δύο από Λάρνακα κι ενός από Λεμεσό, για την υπόθεση με την παράνομη αναμετάδοση σήματος συνδρομητικών καναλιών. Η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει εξαρθρώσει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράνομης στον κόσμο με μισό εκατομμύριο συνδρομητές, τζίρο πάνω από 70 εκατομμύρια το χρόνο. Η παράνομη πλατφόρμα προσέφερε 1200 κανάλια και χρέωνε τους συνδρομητές που ανάμεσα τους ήταν Ελλαδίτες και Κύπριοι της διασποράς σε όλο τον κόσμο. Το παράνομο δίκτυο που θεωρείται ότι είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, είχε πλοκάμια σε Κύπρο Ελλάδα Βουλγαρία και Ολλανδία. Ο κεντρικός σέρβερ ήταν στην Βουλγαρία και υπήρχε εικονικός σέρβερ στην Ολλανδία για να καλύπτεται το ηλεκτρονικό αποτύπωμα της παράνομης επιχείρησης και να αποπροσανατολίζονται με αυτόν τον τρόπο οι διωκτικές Αρχές. Η διαδικασία προσωποκράτησης των τριών άρχισε στη μία χθες το μεσημέρι και διακόπηκε στις 7 το βράδυ. Η διαδικασία αναλώθηκε κυρίως σε αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Χρειάστηκε να αλλάξουν δύο στενοτυπίστριες και η υπόθεση και μεσολάβησε ολιγόωρη διακοπή, διότι ένας από τους υπόπτους, Αγγλοκύπριος, ζήτησε μεταφραστή. Οι τρεις θεωρούνται ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και κατάχρησης επινοήσεων. Οι έρευνες διεξήχθηκαν από το Γραφείο καταπολέμησης αδικημάτων κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομων στοιχημάτων, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ

Στις 9 το πρωί έχει οριστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η διαδικασία έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης απόσπασης 35,000 ευρώ από επιχειρηματία, για μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών σε κέντρο διασκέδασης στην παραλία Μακένζι, για την οποία κατηγορείται ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής. Ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε κλοπή από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δήμευση, κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε. Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή κατέβαλε εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, κατέθεσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομά του τοποθετήθηκε στο stop list και παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

 

 

Εσωτερική διακυβέρνηση Δικαιοσύνη /Παιδεία /Πολιτισμός είναι ο τίτλος της πρώτης από τη σειρά ανοικτών συζητήσεων που διοργανώνει στις 7:30 η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας / Αμμοχώστου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στη συζήτηση θα εκφράσουν θέσεις και απόψεις, οι βουλευτές: Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποψηφίου για την Προεδρία Nίκου Αναστασιάδη, ο Γιώργιος Γεωργίου Εκπρόσωπος του Υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά, ο Μιχάλης Γιωργάλλας Εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, και ο ακαδημαϊκός Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα.

Νέο δρομολόγιο Λάρνακα – Βιέννη, εγκαινιάζει τον ερχόμενο Νοέμβριο, η Wizz Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η αεροπορική σύνδεση ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή και η τιμή αρχίζει από μόλις 49,99 ευρώ.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 11πμ είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα με Τμηματάρχες Δήμου και στις 5:30μμ θα πραγματοποιηθεί Κλειστή Συνεδρία της Ολομέλειας Δημοτικού Συμβουλίου

Send this to a friend