Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ-ΜΑΖΩΤΟΣ: «Θα μπορούσα να τον σκοτώσω»…
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ-ΜΑΖΩΤΟΣ: «Θα μπορούσα να τον σκοτώσω»…

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ-ΜΑΖΩΤΟΣ: «Θα μπορούσα να τον σκοτώσω»…

«Δεν αρνούμαι ότι τον μισώ. Κατέστρεψε τη ζωή του αδελφού και της οικογένειάς μου. Τον βλέπω μπροστά μου και τρέμω. Θα μπορούσα να τον σκοτώσω»…

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης κατά τη χθεσινή (9/1) δικάσιμο στο πλαίσιο της δίκης του Νάσου Δημητρίου, από τον Μαζωτό, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα φόνου του συγγενή και ομοχώριού του Μιχάλη Βασιλείου, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016. Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο αδελφός του θύματος, Σάββας Βασιλείου, ο οποίος αντεξεταζόμενος από τον δικηγόρο υπεράσπισης Σάββα Μάτσα παραδέχθηκε ότι πλέον μισεί τον Νάσο για ότι έκανε. «Βλέπω τον αδελφό μου να κωλοσύρνεται. Έφτασα στο σημείο να του αλλάζω… πάνες. Δεν κοιμάμαι τη νύχτα», είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας. Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, όταν ο δικηγόρος υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον κατηγορούμενο με το θύμα σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές, ο Σάββας Βασιλείου αποκάλεσε «φονιά» τον κατηγορούμενο. Τότε ο δικηγόρος υπεράσπισης του είπε. «Αυτό φανερώνει την εχθρότητα και τον παραλογισμό που έχεις, εσύ και ο αδελφός σου, για τον Νάσο», με τον μάρτυρα να του απαντά. «Δεν είπα κάτι λάθος. Δείξε του (εννοούσε στον Νάσο) τις φωτογραφίες, να δει τι ωραία περνούσαμε πριν. Κατέστρεψε δύο οικογένειες»… Θέση της υπεράσπισης ήταν, επίσης, ότι κατά τη μεταφορά του Νάσου στην αίθουσα του κακουργιοδικείου από αστυνομικούς, ο αδελφός του θύματος τον έβρισε και τον απείλησε λέγοντάς του «το μαχαίρι εν πάνω σου που το έμπηξες».

«Το λάθος του Νάσου»

 

 

«Ο Νάσος έκανε ένα λάθος, ένα είδος εγκλήματος, το δέχομαι. Εσύ, εν ψυχρώ, θέλεις να τον στείλεις στον τάφο» υπέβαλε σε άλλο σημείο της αντεξέτασης ο δικηγόρος Σ. Μάτσας στον μάρτυρα Σ. Βασιλείου. Ο τελευταίος απάντησε ότι μιλούσε μεταφορικά όταν έλεγε στον Νάσο «το μαχαίρι εν πάνω σου που το έμπηξες», εννοώντας ότι κατέστρεψε (ο Νάσος) δύο οικογένειες. Στην κύρια εξέτασή του ο Σάββας Βασιλείου κατέθεσε ότι όταν το βράδυ ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για το συμβάν, τηλεφώνησε στον θείο του, τον Δημήτρη, τον πατέρα του κατηγορουμένου, για να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πατέρας του Νάσου του είπε «Νάμπου να σου πω γιε μου, σκοτώστε τον να πνάσετε, να πνάσουμε τζιαι εμείς». Προηγουμένως είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Νάσο, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, του έβριζε τη μάνα και του είπε «Όπως έσφαξα τον αδελφό σου, θα σας σφάξω ούλλους». Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Ιανουαρίου.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend