Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Μεταφέρονται στις 12μ τα λείψανα των Ελλαδιτών πεσόντων της Ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον Αύγουστο του 1964 στον κόλπο του Ξερού, κατά τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία. Μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας που εκτελεί ειδική πτήση, αναμένεται μεταφέρει στην Αθήνα, τα λείψανα των ηρώων του Φαέθοντος. Πριν την αναχώρηση προγραμματίζεται σεμνή τελετή στο Παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές και θα τελεστεί τρισάγιο. Παρόντες θα είναι και συγγενείς στην των Ελλαδιτών πεσόντων που έχουν έρθει στην Κύπρο και χθες παρέλαβαν τα λείψανα σε ειδική τελετή, στην παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου. Οι πέντε Ελλαδίτες νεκροί της ακταιωρού που θα επαναπατριστούν με 53 χρόνια καθυστέρηση είναι ο Σημαιοφόρος Παναγιώτης Χρυσούλλης, ο Υποκελευστής Σπυρίδων Αγάθος, ο Υποκελευστής Νικόλαος Πανάγος, ο Ναύτης Παναγιώτης Θεοδωράτος και ο Ναύτης Νικόλαος Καπαδούκας. Τα οστά του έκτου νεκρού, του ναύτη Νικόλαου Νιάφα, είχαν παραδοθεί στους συγγενείς του, πριν από μερικούς μήνες. Η διαδικασία εκταφής και ταυτοποίησης των οστών που ήταν θαμμένα στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο.

Πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPΙΤΑ – 01/18”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή Αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Φρεγάτας «ESPERO» η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μαζί με το οργανικό της ελικόπτερο. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κ.Δ. Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυτικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία από το Ιταλικό πλοίο με Ελικόπτερα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν κατάλληλα εκπαιδευμένοι νοσηλευτές της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

 

 

Διάλεξη με θέμα: «Πώς να καλλιεργήσουμε συναισθηματική υγεία: Ενσυνειδητότητα, Αποδοχή και Δράση βάση αξιών» διοργανώνει το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, στις 7:15μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εισηγήτρια της 7ης διάλεξης του Ζηνωνείου Πανεπιστημίου θα είναι η Μαρία Καρεκλά, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα μεταδίδεται σε απ’ ευθείας σύνδεση από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ στη συχνότητα 97.2 Είσοδος ελεύθερη

Με έναν γεωργικό ελκυστήρα που διαθέτει στελεχοκόπτη ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για κόψιμο χόρτων σε παγκέτα και ανοικτούς χώρους έχει εξοπλιστεί ο Δήμος Λάρνακας. Το νέο απόκτημα του Δήμου εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου για καλύτερο καθαρισμό της πόλης. Παράλληλα, το ίδιο μηχάνιμα θα χρησιμοποιηθεί, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για σκάλισμα και κοσκίνισμα της άμμου στις παραλίες

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας τέλος στις 10πμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Επιτροπής Προσφορών και στις 6μμ θα συνεδριάσει η Διαχειριστική Επιτροπή.

Send this to a friend