Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κανένα παράπονο για πλημμύρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
Κανένα παράπονο για πλημμύρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Κανένα παράπονο για πλημμύρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Πέρασαν τις εξετάσεις των έντονων βροχοπτώσεων τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν κατασκευαστεί στη Λάρνακα, τα οποία σχεδιάστηκαν έπειτα από τις πλημμύρες του 2014 και του 2016.

Παρά τις έντονες μπόρες που σημειώθηκαν στη Λάρνακα τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στην περιοχή Καμάρων, δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα. Αντιπλημμυρικά έργα προγραμματίζονται εντός του 2018. Ένα από αυτά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, είναι η προκήρυξη από το ΣΑΛ προσφορών για κατασκευή των Αντλιοστασίων S8 στη Λεωφόρο Παναγούλη & S9 στην περιοχή Αγίου Ιωάννη.

Επίσης προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 18, το μικρό αντλιοστάσιο στην Οδό Ελλησπόντου όπου θα αντλούνται τα νερά και θα διοχετεύονται στο ανοικτό κανάλι Καμάρων. Την εκτέλεση της εργασίας ανέλαβε ο ΣΑΛ. Επίσης με κονδύλια της Επαρχιακής Διοίκησης προγραμματίζεται η εκτροπή δύο οχετών του Τμήματος Δημοσίων Εργων και ενός οχετού του ΣΑΛ. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση έργων της Β΄Φάσης του Αποχετευτικού εξαιτίας των αρχαιοτήτων που εντοπίζονται στους χώρους των εργοταξίων.

 

 

Εκεί το Συμβούλιο Αποχετεύσεων, όπου ήταν δυνατό, εφάρμοσε μέτρα με τοπικές εκτροπές αγωγών ομβρίων ή ακόμα και άντληση των νερών με κινητές αντλίες. Σύμφωνα με τον κο Βύρα, έχει ζητηθεί από εργολάβους του ΣΑΛ, σε συγκεκριμένα σημεία που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν προβλήματα, να έχουν εγκατεστημένες αντλίες.

Send this to a friend