Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τη θαλάσσια περιοχή στο Δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας που βρίσκεται μπροστά από τον Δήμο Λιβαδιών, διεκδικεί η Δημοτική του Αρχή, εδώ και έξι χρόνια. Πρόκειται για μια λωρίδα παραλίας μήκους τριών χιλιομέτρων η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λιβαδιών Μάριο Αρμένη, ανήκε στα Λιβάδια, και πριν την Ανεξαρτησία είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Λάρνακας από τους Βρετανούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Λάρνακας να συνορεύει απευθείας με την Κοινότητα Ορόκλινης, παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο περιοχές. Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη των Δήμων και των Κοινοτήτων της Κύπρου, ο Δήμος Λάρνακας επεκτείνεται προς ανατολάς με μία στενή λωρίδα γης, η οποία αποκλείει τον Δήμο Λιβαδιών από την θάλασσα. Είναι μεγάλη αδικία να μην έχει θάλασσα ο Δήμος Λιβαδιών ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μάριος Αρμένης, ο οποίος εδώ και έξι χρόνια έχει στείλει επιστολή προς τον Δήμο Λάρνακας ζητώντας να ξεκινήσει διάλογος με σκοπό να αποκατασταθεί αυτή η παραδοξότητα, χωρίς όμως να λάβει απάντηση, όπως ανέφερε. Τα Λιβάδια Λάρνακας είχαν πάντα διοικητική πρόσβαση στη θάλασσα και υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που το αποδεικνύουν, ανέφερε στο ΡΙΚ ο κος Αρμένης. Η θάλασσα των Λιβαδιών ήταν η παραλία μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα από δύο ποταμούς, ανέφερε ο κος Αρμένης.

Τους κορυφαίους Αθλητές του που πέτυχαν διεθνείς και παγκύπριες διακρίσεις στο άθλημα της σκοποβολής θα βραβεύσει ο Σκοπευτικός Όμιλος Λάρνακας. Η τελετή της ετήσιας βράβευσης θα αρχίσει στις 10πμ, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Λάρνακας στα Κλαυδιά. Στην τελετή θα παραστεί και θα απονείμει τα βραβεία, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

 

 

Συνεχίζεται για δέκατη έκτη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το Παιδικό και Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι του Θεάτρου Σκάλα. Η λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου έγινε με γνώμονα την προσφορά μιας δημιουργικής δραστηριότητας στα παιδιά και τους νέους για μια άμεση συμμετοχή στη θεατρική πράξη, μέσα από ένα μελετημένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Δευτέρα για ενήλικες, κάθε Τρίτη για Μαθητές Λυκείου, Τετάρτη για μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πέμπτη για μαθητές Γυμνασίου. Την Διεύθυνση του Εργαστηρίου έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» Ανδρέας Μελέκης και διδάσκει επίσης η ηθοποιός του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» Μόνικα Μελέκη. Διδάσκουν επίσης συνεργάτες του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» όπως σκηνοθέτες, σκηνογράφοι/ενδυματολόγοι, μουσικοί και χορογράφοι.

Σήμερα αντί για το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει η Δημοτική Λαϊκή Αγορά η οποία θα μείνει κλειστή για τη Γιορτή των Θεοφανείων

Η εκκλησία του Αγίου Σάββα Λιβαδιών, θα τελέσει αύριο τον καθαγιασμό των υδάτων στις 10:30πμ, στη θάλασσα, στην παραλία δίπλα από το Intercollege. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες που τελείται ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα για τους Δημότες των Λιβαδιών.

Send this to a friend