Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κάτι καινούργιο έρχεται με τη νέα χρονιά σε Λάρνακα και Αραδίππου
Κάτι καινούργιο έρχεται με τη νέα χρονιά σε Λάρνακα και Αραδίππου

Κάτι καινούργιο έρχεται με τη νέα χρονιά σε Λάρνακα και Αραδίππου

Η χρονιά των αντλιοστασίων – Θα κατασκευαστούν τρία στη Λάρνακα κι ένα στην Αραδίππου εντός του 2018

Τρία αντλιοστάσια που με την κατασκευή και λειτουργία τους αναμένεται ν’ αμβλύνουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα με τις πλημμύρες που παρατηρούνται μετά από έντονες βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας θα τροχιοδρομηθούν αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Βάσου Στέλιου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας, η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στην επαρχιακή διοίκηση για τα μέτρα που προγραμματίζονται από τον δήμο και το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων για αντιμετώπιση των πλημμυρών, εντός του τρέχοντος μηνός το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναμένεται να προκηρύξει προσφορές για κατασκευή δύο αντλιοστασίων, του S8 στη λεωφόρο Αλ. Παναγούλη και του S9 στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, ενώ αυτό τον μήνα αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι προσφορές και για το μεγάλο αντλιοστάσιο Τ1, που θα καλύψει τις ευπαθείς περιοχές Μητρόπολης, Προδρόμου και Καθαρής. Παράλληλα, το ΣΑΛ πολύ σύντομα προγραμματίζει την κατασκευή ενός μικρού αντλιοστασίου στην οδό Ελλησπόντου, εντός των δημοτικών ορίων Αραδίππου, για άντληση των επιφανειακών νερών που συγκεντρώνονται στο αδιέξοδο της οδού μέσα στο ανοικτό κανάλι των Καμάρων.

 

 

Η συγκεκριμένη εργασία ανατέθηκε επίσημα στο ΣΑΛ, έγινε η εκτίμηση της δαπάνης κι εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Εκτός από τα προαναφερόμενα αντλιοστάσια, θα γίνει εκτροπή δύο υφιστάμενων οχετών του τμήματος Δημοσίων Έργων κι ενός οχετού του Σ.Α. Λάρνακας προς το νέο χωμάτινο κανάλι που διανοίχτηκε πρόσφατα πάνω στην πορεία εγγεγραμμένου αργακιού, το οποίο βρίσκεται εντός ιδιωτικού τεμαχίου (Φιλιαστίδη), στη Λάρνακα. Ήδη η εργασία ανατέθηκε στο ΣΑΛ, θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της επαρχιακής διοίκησης, ενώ το συμβούλιο αποχετεύσεων, σε συνεργασία με τα Δημόσια Έργα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της επαρχιακής διοίκησης, προωθεί άμεσα την υλοποίηση του έργου με ιδιώτη εργολάβο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend