Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χωρίς γραπτά ο Κυπριανού στην Κωνσταντινούπολη
Χωρίς γραπτά ο Κυπριανού στην Κωνσταντινούπολη

Χωρίς γραπτά ο Κυπριανού στην Κωνσταντινούπολη

[ad_1]

Συντονισμός κινήσεων αλλά και ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε στην συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ενόψει των επικείμενων επαφών της αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το ερχόμενο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη. 

Όπως δήλωσε ο κ. Κυπριανού, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μου έχει ζητήσει να μεταφέρω οτιδήποτε γραπτώς. Έχουμε απλώς διαγράψει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και το οποίο είναι οι διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου”.

Την Πέμπτη θα προηγηθεί στην Αθήνα, συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τον επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας Νίκο Κοτζιά. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με ανάρτηση του στο Twitter, αναφέρθηκε στην συνάντηση του με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ:

“Συντονισμός με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για μεταφορά μηνυμάτων στην Άγκυρα. Επικέντρωση στις βασικές αρχές της λύσης”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ θα θέσει και το ζήτημα των εγγυήσεων:

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε πολύ συγκεκριμένα τον κ. Κυπριανού για τις συζητήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ειδικότερα για να σταλούν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα στην Τουρκία για πτυχές που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις. Και όπως όλοι συμφωνούμε καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η Τουρκία”. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, για την πορεία των συνομιλιών και ειδικότερα για τις εξελίξεις στο περιουσιακό. 

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, “είμαστε κοντά αλλά είμαστε και πάρα πολύ μακριά. Υπάρχουν άλυτα σημαντικά ζητήματα που από μόνο του το καθένα μπορεί να αποτελέσει λόγο για να μην υπάρξει συμφωνία. Είμαστε λοιπόν πάρα πολύ μακριά, έχουμε δύσκολο και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε”.

Ακολούθησε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Λιλλήκα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να προσφέρει βοήθεια στις προσπάθειες του Προέδρου, δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θα τηρείται ενήμερη για τις εξελίξεις.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση στο Νταβός, ανέφερε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί με θετικό τρόπο:

“Θα πρέπει ο Πρόεδρος να θέσει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της και να φέρει στο προσκήνιο το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι μια ουδέτερη χώρα η οποία μπορεί απλά να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού”.

Πρόσθεσε ότι οι επιφυλάξεις της Συμμαχίας αφορούν μόνο το καθεστώς με το οποίο προσκλήθηκε ο κ. Ακιντζί στο φόρουμ. 

[ad_2]

Source link

Send this to a friend