Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Εξέγερση» μαθητών σε σχολείο στη Λάρνακα – Στο πλευρό τους και ο Σύνδεσμος Γονέων (pics)
«Εξέγερση» μαθητών σε σχολείο στη Λάρνακα –  Στο πλευρό τους και ο Σύνδεσμος Γονέων (pics)

«Εξέγερση» μαθητών σε σχολείο στη Λάρνακα – Στο πλευρό τους και ο Σύνδεσμος Γονέων (pics)

 

 

Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, στη Λάρνακα. Έπειτα από προτροπή του συνδέσμου γονέων, οι μαθητές δεν μπήκαν στις τάξεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να στεγάσει στο σχολείο το Πρόγραμμα Προπαρασκευαστικής Μαθητείας, το οποίο αφορά μαθητές ηλικίας 14-16 χρόνων, Κύπριους και αλλοδαπούς, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν πήραν απολυτήριο γυμνασίου.

Η γραμματέας του συνδέσμου γονέων Χιονάτη Γιωργαλλή δήλωσε ότι ο σύνδεσμος τάσσεται ενάντια στην πιο πάνω απόφαση, διότι, όπως εξήγησε, το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σημείωσε, επίσης, ότι το Πρόγραμμα Προπαρασκευαστικής Μαθητείας αφορά μαθητές, οι οποίοι, ως επί τω πλείστο, επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν την τεχνική εκπαίδευση, ενώ υπενθύμισε πως τα τελευταία τρία χρόνια το Ευρυβιάδειο φιλοξενεί το πρόγραμμα υποδοχής μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία. «Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε ρατσιστές όπως ακούγεται από διάφορες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν είμαστε ρατσιστές, δεν θα κρατούσαμε τα παιδιά μας στο Ευρυβιάδειο. Αντίθετα, θέλουμε να ενδυναμώσουμε το Ευρυβιάδειο, που είναι το κεντρικότερο σχολείο της Λάρνακας και κουβαλά μια ιστορία 110 χρόνων. Όμως, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στο σχολείο, διότι στην ουσία θα λειτουργούν… δύο σχολεία σ’ ένα, με διαφορετικούς καθηγητές. Το μεσημέρι ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούης αναμένεται να επισκεφθεί το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο για να συναντηθεί με τον σύνδεσμο γονέων και την διεύθυνση του σχολείου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

 

 

Βάσος Βάσου

Send this to a friend