Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Αγώνα δρόμου είναι έτοιμος να κάνει ο Δήμος Λάρνακας προκειμένου να προκηρυχθούν οι προσφορές για υλοποίηση του σχεδιασμού μετακίνησης των γηέδων τέννις ώστε να αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ικανοποίηση για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διαθέσει κονδύλι ύψους 900χιλ ευρώ, χρήματα που θα διαθέσει ο ΚΟΑ για τη μετεγκατάσταση των γηπέδων τένις. Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι οι προσφορές πρέπει να προκηρυχθούν εντός τριών μηνών, και ο Δήμος θα κάνει το παν να κινηθούν γοργά οι απαραίτητες διαδικασίες και να προκηρυχθούν οι προσφορές εντός τριών μηνών, ώστε να μη χαθεί το κονδύλι των 900χιλ ευρώ. Θα πρέπει, ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, να γίνει επανασχεδιασμός, διότι τα σχέδια προνοούσαν δαπάνη ενός εκ ευρώ και θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή στο πλαίσιο του διαθέσιμου κονδυλίου. Ο Δήμαρχος Λάρνακας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μη χρονοτριβούν και να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να γίνει κατορθωτή η μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης στον χώρο του κρατικού δάσους «Άγιος Λάζαρος» παρά το Κοινοτικό Κέντρο. Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου λήφθηκε η απόφαση για διάθεση κονδυλίου, ύψους 900 χιλιάδων ευρώ, για τη μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης, σε δηλώσεις του επεσήμανε τη δυνατότητα εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας με την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού, που είναι το αρχαιότερο της Ανατολικής Μεσογείου και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσει άμεσα η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού μόλις μετακινηθούν τα γήπεδα τένις. Ο Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η μετακίνηση των γηπέδων είναι δυνατό να υλοποιηθεί σε διάστημα ενός χρόνου.

Οι Λυσιώτες με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κατεχόμενη Λύση, οργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωσή τους «Ημέρα μνήμης Λύσης» η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Στις 6μμ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου και θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Λύσης «Γιάγκος Σουρουλλάς». Έπειτα από τον Εσπερινό ο Δήμος Λύσης σε σεμνή τελετή θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στο χώρο του Ναού θα βρίσκονται για προσκύνημα η διασωθείσα Άγια Εικόνα της Παναγίας Λύσης και το Ιερό Ευαγγέλιο της Εκκλησίας της Λύσης. Στις 8:15μμ ο Δήμος Λύσης τιμώντας την Ημέρα Μμήμης, έχει προγραμματισμένη εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δημήτρη Φανή με συμμετοχή της Χριστιάνας Παύλου καθώς και του δεκαμελούς Μουσικού Σχήματος και το Χορευτικού Εργαστηρίου «Χορόκραμα» του Μάριου και Στέλλας Λαού. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην οποία όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

Σύσκεψη για συζήτηση του θέματος «Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων» διοργανώνεται στις 9πμ, στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, παρόντων του Δημάρχου του Επάρχου και εμπλεκόμενων Υπηρεσιακών Λειτουργών.

Τα Γέναγρα εορτάζουν το Γενέσιο της Θεοτόκου σήμερα και αύριο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Γενάγρων και το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργανώνουν πανήγυρη, στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, στον Συνοικισμό Τσακκιλερού στη Λάρνακα. Στις 6μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός και δέηση για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας. Με την ευκαιρία του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στις 6μμ θα τελεστεί Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσογαλακτούσας κατά τη διάρκεια του οποίου θα τελεστεί Αρτοκλασία υπέρ των ζώντων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Λάρνακας, Φίλων, Προσωπικού και Τροφίμων του Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας και Συγγενών της Ευεργέτιδος Ευανθίας Πιερίδου και του Δωρητή Ζαχαρία Κωνσταντίν

Send this to a friend