Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεχάστε την Δημοτική Αγορά Λάρνακας- Δείτε τι θα αλλάξει στην περιοχή
Ξεχάστε την Δημοτική Αγορά Λάρνακας- Δείτε τι θα αλλάξει στην περιοχή

Ξεχάστε την Δημοτική Αγορά Λάρνακας- Δείτε τι θα αλλάξει στην περιοχή

 

 

Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, προκηρύσσονται προσφορές για τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας ανέφερε στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Ο Δήμος Λάρνακας αναμένει την έγκριση των εγγράφων των προσφορών, κάτι που αναμένεται να γίνει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο κος Βύρας. Πρόκειται για το δεύτερο έργο που θα υλοποιηθεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η δαπάνη ανέρχεται στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το κονδύλι θα καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία. Ο χώρος της παλιάς Δημοτικής Αγοράς από το 1996 χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και λαϊκή αγορά. Η νέα Δημοτική Αγορά θα περιλαμβάνει μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους εστίασης / αναψυχής, και πολιτισμού.

 

Η ανοικτή Δημοτική Αγορά θα είναι κυκλικής μορφής με 11 ανοικτά καταστήματα στο ισόγειο που θα είναι τοποθετημένα σε κυκλική διαρρύθμιση. Οι χώροι των ανοικτών καταστημάτων θα καταλαμβάνουν 700 τ.μ., και 1.200 τ.μ. θα είναι τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου. Στο μεσοπάτωμα θα διαμορφωθούν 4 εστιατόρια, μικρή γκαλερί και υπαίθριος εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή του κτιρίου θα υπάρχει κήπος με αρωματικά κυπριακά φυτά και 3 μπαρ χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων.

 

Send this to a friend