
Το φόρεμα της Παναγίας για πρώτη φορά στην Κύπρο – Θα εκτίθεται για προσκύνημα (Φωτογραφία)
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η Τίμια Εσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας θα εκτίθεται για προσκύνημα στον Iερό Nαό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και τις 23 Μαΐου.
Τα ιερά κειμήλια φέρνει στην Κύπρο η ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς στον Έβρο με αφορμή τον εορτασμό της γιορτής των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Το φόρεμα της Παναγίας εντοπίστηκε από τους Γάλβιο και Κάνδιδο το 473 μ.χ στους Αγίου Τόπους οι οποίοι με τεχνάσματα την απέσπασαν από μια Ιουδαία που το είχε στην κατοχή της.
Ολόκληρη η Εσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας, άγνωστο για πολλούς, βρίσκεται αποθησαυρισμένη στο κρατικό μουσείο της πόλεως Ζουγκντίντι στη Γεωργία.
Την Πέμπτη η υποδοχή
Η Εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 6:30 μ.μ., θα γίνει υποδοχή μικρού τεμαχίου της θαυματουργής Εσθήτας (φόρεμα) της Παναγίας μαζί με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαδιάς. Θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας ενώ αναμένεται να παρευρεθεί πλήθος πιστών απ’ όλη την Κύπρο.
Τα Ιερά κειμήλια θα παραμείνουν στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου ενώ ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Πηγή: offsite.com.cy