Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συμφώνησε με τον Δήμο Λάρνακας ο Υπουργός, αλλάζουν αφετηρία τα λεωφορεία Ζήνων!
Συμφώνησε με τον Δήμο Λάρνακας ο Υπουργός, αλλάζουν αφετηρία τα λεωφορεία Ζήνων!

Συμφώνησε με τον Δήμο Λάρνακας ο Υπουργός, αλλάζουν αφετηρία τα λεωφορεία Ζήνων!

 

 

Στο νέο χώρο του λιμανιού Λάρνακας, θα γίνει ο σταθμός μετεπιβίβασης των αστικών λεωφορείων, αποκάλυψε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Για την παρουσία των Αστικών Λεωφορείων στον υφιστάμενο χώρο απέναντι από το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Δήμος Λάρνακας είχε εγείρει ενστάσεις θεωρώντας ότι δημιουργούνται θέματα ασφάλειας και ότι προκαλείται οχληρία. Ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δημιουργείται πολλή οχληρία στο πάρκινγκ των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ότι ο Δήμος Λάρνακας έχει δίκιο.

Το Υπουργείο Μεταφορών, ανέφερε ο Υπουργός, θα σταλεί επιστολή από στην Εταιρεία Ζήνων, για να μετακινηθούν τα αστικά λεωφορεία μακριά από τον συγκεκριμένο χώρο

 

Η Εταιρεία Ζήνων, ανέφερε ο Υπουργός, θα πρέπει να βρει άλλο χώρο για να σταθμεύουν τα λεωφορεία της. Θα πρέπει να αποταθούν είτε στο κράτος για να ενοικιάσουν κάποιο χώρο που ανήκει στο κράτος ή και στο Δήμο Λάρνακας εάν έχει διαθέσιμο χώρο.

Στη Λάρνακα, ανέφερε ο Υπουργός θα πρέπει να ανοίξει ο χώρος γύρω από τη μαρίνα για να μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ως πόλη θέλουμε να έχουμε ενημέρωση για τα όσα γίνονται για το Λιμάνι Λάρνακας, αλλά και να ληφθούν υπόψη και οι δικές μας απόψεις για τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει η συγκεκριμένη επένδυση. Ο Δήμος Λάρνακας θα έχει σύντομα συνάντηση με τους Συμβούλους του έργου και έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο επιστολή με την αξίωση να ερωτάται ο Δήμος πριν τη λήψη της όποιας απόφασης και να λαμβάνονται υπόψη τα θέλω της πόλης που είναι μία τουριστική χρήση αλλά και μία συμβατή εμπορική χρήση, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Για το σταθμό μετεπιβίβασης της λεωφορείων της εταιρείας «Ζήνων» ο Δήμος Λάρνακας, αναμένει από το Υπουργείο ενημέρωση κατά πόσον ο σταθμός μετεπιβίβασης θα περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του προτιθέμενου επενδυτή. Είναι κάτι που απαιτούμε ως πόλη αφού ο υφιστάμενος σταθμός όχι μόνο δεν είναι καθόλου λειτουργικός αλλά προκαλεί μια σειρά προβλήματα ασφάλειας και οχληρίας στη Λάρνακα».

Send this to a friend